Aftonbladet
Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Sportbladets V86-tips

Expertens drag till miljonerna

”Pigtails har aldrig varit bättre än i de senaste starterna. Andraspår i voltstart bör inte vara några problem för henne. Vi tror på tidig ledning, sedan är hon svårslagen”, skriver Per Nicklasson.   ”Pigtails har aldrig varit bättre än i de senaste starterna. Andraspår i voltstart bör inte vara några problem för henne. Vi tror på tidig ledning, sedan är hon svårslagen”, skriver Per Nicklasson. Foto: ALN

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Jägersro och Solvalla.

I dag tippar Sportbladets expert Per Nicklasson.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

Ett ganska ordinärt snabblopp där Truculent gör den klart mest intressanta starten.

Tipsettan

Prawns resultatrad är helt missvisande då han sett fin ut i alla tre starter han gjort i år, med lite flyt hade raden varit en helt annan. Det här är en mycket bra uppgift för honom och han är ett tänkbart singelstreck för den som så önskar.

Motbuden

Topphästen Truculent åkte på en allvarlig skada som höll honom borta i över ett år. När han väl var tillbaka i vintras tog han två snygga segrar inom loppet av två månader. Eftersom han har startat väldigt sporadiskt (minst sagt) och gjort det så bra är det inte speciellt oroande att det gått drygt två månader sedan den senaste starten. Onirique har vilar kort, han är lite som Prawns såtillvida att han varit bättre än raden visar. Nu har han vilat kort  men borde vara ganska nära sin bästa form. Läget går heller inte att klaga på. Photo Princess hade varit hetare från alla andra spår än just innerspåret som borde innebära att hon blir över från start. Frånsett galoppen senast har hon varit så bra att hon inte går att avfärda, även om distansen är i kortaste laget.

Skrällbudet

Cherion Tooma höll starkt senast.

Spetsbuden

Onirique eller Prawns?

! Statistik­vinnaren

Truculent.

 

V86-2

Loppet

Ett topplop för fyraåringar.

Tipsettan

Är Ruhuna Tea landets bästa fyraåring? ­Svaret får vi under säsongen men det känns just nu ganska troligt, för det är synnerligen över­tygande han har börjat den här säsongen.

Motbuden

Poochai har inte haft flyt i år – först fick han en tung resa, höll bra, och senast avslutade han vasst men galopperade snöpligt med andraplatsen klar kort före mål. Vi tror på ganska bra spets­chans för honom här, och från den positionen är han inte lätt att slå för någon fyraåring i landet. Charrua Forlan var duktig i fjol men har helt klart tagit ett kliv till i utvecklingen under vintern. Två starter har gett två mersmakande segrar i år. Risk för tung resa nu.

Skrällbudet

Årsdebuterande Amazing Man har kunnandet.

Spetsbuden

Fördel Poochai mot Final Oak?

! Statistik­vinnaren

Ruhuma Tea.

 

V86-3

Loppet

Det här var det ingen lekstuga att bena ut. Men det är inte för att det, som det kan vara, är ett dåligt lopp som det är öppet. Tvärtom är det här ett mycket bra lopp, låt vara utan de riktiga topphästarna.

Tipsettan

Seven Jersey har utvecklats bra under vintern. Han är snabb ut men inte spets­beroende.

Motbuden

Jarl af Solnäs har gjort två bra insatser i år och lär knappast vara sämre nu. Samson Kaski är en riktig hårding, slog Jarl af Solnäs som favoritspelad för en månad sedan. Oldwildwest är kapabel för klassen och kan kliva iväg rejält från start, vilket lär krävas från det här läget. Windson Yankee har två segrar på två starter i år. Ändå lite dunkel form nu, plus ett dåligt läge.

Skrällbudet

Tax Free har ett dåligt läge. Långt framme utan strul.

Spetsbuden

Nummer 1, 4 och 7 är de startsnabbaste hästarna.

! Statistik­vinnaren

Samson Kaski.

 

V86-4

Loppet

Många trevliga ston men vi streckar bara ett.

Tipsettan

Pigtails har varit mycket bra på slutet. Om hon fortsatt håller den formen blir hon mycket svårslagen.

Motbudet

Geisha Sund började året bra men har vilat kort.

Skrällbudet

Monas Ragazza?

Spetsbuden

Nummer 1 eller 6?

Nummer 2 övertar?

! Statistik­vinnaren

Pigtails

 

V86-5

Loppet

En samling hästar som är vana vid att möta varandra. Det brukar handla om dagsform och positioner och spelarkårens förtroende för hästarna brukar också pendla ganska mycket från gång till gång.

Tipsettan

O’Malley’s Tös vann ett montélopp senast. Före det har hon blandat och gett lite. För fyra starter sedan galopperade hon bort en mycket trolig seger i ledning på upploppet. Det är läge för ledningen igen, men den här gången är distansen 500 meter längre än när hon gick i ledningen för fyra starter sedan.

Motbuden

Soffi Knock var, förmodligen mycket beroende på läget, i stort sett ospelad senast. Hon gjorde en bra insats då och när hon nu har ett bättre läge som kan innebära en fin resa i draget, har hon både bättre chans och blir mer betrodd. Deli Deli galopperade för ovanlighetens skull senast. Formen ser annars ut att vara fin och Deli Deli brukar vara effektiv när hon får spara speeden. Jolene af Solnäs gjorde en stark, och förbättrad insats senast. Kan hon åter tävla på den nivån borde hon bli att räkna med.

Skrällbudet

Hopplöst ojämna Dame Ella.

Spetsbudet

Det är flera som kan öppna bra men snabbast första biten är nog O’Malley’s Tös.

! Statistik­vinnaren

Jolene af Solnäs.

 

V86-6

Loppet

Lovande treåringar.

Tipsettan

Hur bra Sloppy Joe blir får framtiden utvisa, men han ut att ha alla

kvaliteter som krävs för att bli en topphäst. Han ställs nog inför sin tuffaste uppgift nu men med tanke på hur lätt han löst de föregående två kan han nog lösa även denna.

Motbuden

Snow Breeze W.F. är en kluns (inget negativt) som fick en bättre kick i steget senast när han testades barfota bak. Han klev då i väg rejält från start och det är inte omöjligt att han kan nå ledningen igen. Det tänkbara scenariot får oss att dubbla våra stora system. Bakom de två vi streckar är det jämnt ner till åtminstone Kickans Girl.

Skrällbudet

Dåligt läge, men vi gillar Alvena Uni.

Spetsbudet

Orutinerade hästar i loppet, men den vi tror mest på är Snow Breeze W.F.

! Statistik­vinnaren

Sloppy Joe.

 

V86-7

Loppet

Vår tipsetta gynnas av den långa distansen.

Tipsettan

Derbykandidaten Arch­angel Am var mycket bra som knappt slagen av en anna blivande topphäst (Mave­rick Man) senast. Är han lika bra som då är han mycket svårslagen. Hade det krävts hade vi spikat Archangel Am utan större tvekan, men nu har vi råd att gardera då vi har två bra spetsspikar i omgången.

Motbuden

Aboy from Above går bra varje gång. Certification är en mycket fin häst som är klart på gång även om han ännu inte vunnit på åtta starter i år. Rocky Edegal är nog loppets näst bästa häst. Dåligt spår dock.

Skrällbudet

Runaway är bra i grunden, har också bra spår.

Spetsbuden

Trust Launcher, släpper till Archangel Am?

! Statistik­vinnaren

Rocky Egedal.

 

V86-8

Loppet

De här stona har mötts många gånger och kommer att mötas många gånger under säsongen.

Tipsettan

Vår lösning på loppet är enkel: Neona Princess piper till ledningen och stannar där. Några av de värsta konkurrenterna ser ut att behöva några lopp till innan toppformen sitter, Neona Princess däremot, hon visade fin form direkt i års­debuten senast.

Motbuden

Katla Celeber är svårbedömd efter två raka galopper men hon har ändå sett fysiskt stark ut och vi höjer upp henne i ranken från bra läge. Mellby Briolett har inte visat toppform ännu i år. Room to Go får så ofta tuffa lopp. Skulle hon ha lie tur och få en vettig ryggresa borde hon bli farlig.

Skrällbudet

Windy Ways har ett bra läge. Vid överpace?

Spetsbudet

Vi tror att Neona Princess är snabbast.

! Statistik­vinnaren

Blue Martini Ås.

Per Nicklasson