Aftonbladet
Dagens namn: Gerhard, Gert
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Sportbladets V86-tips

Expertens drag till miljonerna

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Solvalla och Bergsåker.

Sportbladets expert  tippar i jakten på alla rätt.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

Det här måste vara den sämsta omgången sedan V86 Express inleddes. Men det finns en fördel med lågklassiga omgångar: de är ofta roliga ur spelsynvinkel.

Tipsettan

Det gäller att få ihop ett system den här luriga omgången. Vi tar tjuren vid hornen omgående och spikar Limping Shrimp, trots att det finns en del som talar emot. Som om Robben Bob skulle fungera exempelvis. Daniel Redéns sexåring är mycket kapabel och tål att göra grovjobbet de dagar han fungerar. Vi hoppas att han gör bort sig den här gången eftersom vår tanke

är att Limping Shrimp ska leda det här loppet runt om, och ska han kunna göra det krävs det nog att han får bestämma tempot en bit. Får han göra det har han bra chans. Tilläggshästarna står visserligen ganska billigt inne men ingen av dom är någon häst som gillar att göra grovjobbet.

Motbuden

Robben Bob är given om man garderar, liksom även Rafael Blågul och Deal or No Deal. Det kan räcka rätt bra så även om Flyson inte är så tokig när han får till det och Gin de Zeun har återfunnit formen igen.

Skrällbudet

Miamarie Ennoble smyger med på innern? Med tur?

Spetsbuden

Limping Shrimp är snabb ut. Om Robben Bob är på topp gör han nog ett försök att nå ledningen.

! Statistik­vinnaren

Rafael Blågul.

V86-2

Loppet

Ston med färska V75-meriter gör upp i trevligt lopp.

Tipsettan

Kemas Winnie hamnade bra till från bakspår senast och gynnades dessutom av en hård öppning i täten. Sedan avgjorde hon på fint sätt. Gången före

fick hon rygg på ledaren

från innerspår bakom bilen men då trycktes hon inte fullt, det tror vi att hon gör nu.

Motbuden

Eunice Boko är orutinerad men fin och visar nu också full form. Quiteanotherstory gav ett väldigt läckert intryck senast och kan räcka även nu, fast motståndet är hårdare. Nelly Burge är ett givet bud trots att hon lär få långt fram.

Skrällbudet

Exclusive Zon kan bli underskattad igen. Hon är bra.

Spetsbuden

Normalt sett skulle vi säga Baroness Boko, men som Kemas Winnie har öppnat på slutet har hon nog rätt så bra chans att hålla ledningen.

! Statistik­vinnaren

Eunice Boko.

V86-3

Loppet

Även i den här höga klassen agerar kallbloden rätt så ojämnt. Vi hittar ingen som vi litar fullt ut på.

Tipsettan

Krusse är bra. När han är i toppform är han med och krigar mot de allra bästa kallbloden i landet även om han förstås inte matchar de allra värsta kanonerna – Månprinsen A.M. och några till. Normalt sett har Krusse bra chans i det här gänget, men det har varit lite för mycket ”ett upp och ett i minne” under säsongen för att vi ska vara villiga att ge honom förtroendet som singelstreck.

Motbuden

Alsaker Faks och Tangen Didrik möttes nyligen. Tangen Didrik vann med lätthet för Alsaker Faks den gången. Skillnaden mot då är att Alsaker Faks nu står 20 meter bättre till samt har ett bättre läge. Båda ska räknas, för det är inte säkert att Alsaker Faks är den bästa hästen av de två – inte alls säkert. Lottmar gjorde ett bra fjolår men efter ett par månaders vila var han inte som bäst i årsdebuten. Det kan vara så att han bara behövde det loppet för att få upp tempot i kroppen. Eng Stegg vann ett V75-lopp till högt odds senast. Räknas igen men blir mer betrodd nu.

Skrällbudet

Gräft Berra är fartfylld men har varit osäker en tid.

Spetsbudet

Krusse kan öppna rätt så bra.

! Statistik­vinnaren

Tangen Didrik.

V86-4

Loppet

Två ston är snäppet vassare än killarna.

Tipsettan

Withma var femstjärnig senast och tog en välförtjänt seger efter att – påstår vi – ha blivit bortkörd två gånger

i rad före det, då kusken brände speeden för hårt och för tidigt. Om hon håller toppformen är Withma svårslagen igen. Ett spikförslag även om vi betalar lika mycket för en annan häst.

Motbuden

Vicky Corner har matchats i samma lopp som Withma på slutet. Hon har varit mer betrodd varje gång men fått stryk varje gång. Nu kan hon hamna bättre

till än vid de tidigare tillfällena och då är det inte otänkbart att hennes avslutning resulterar i seger.

Skrällbuden

Många tänkbara – ända ner till J.C.Memory.

Spetsbudet

Withma kan få överta tidigt, det är vårt tips.

! Statistik­vinnaren

He’s a Diffacolt.

 

V86-5:

Loppet

Favoriterna kan fälla sig själva?

Tipsettan

Bretagne Hornline har fyra raka segar. Det är nästan motivering nog.

Motbuden

Te Freddo Knick har toppchans felfri – kan dock göra bort sig.

Skrällbudet

Coriano Ås?

Spetsbuden

Nummer 2 eller 6?

! Statistik­vinnaren

Te Freddo Knick.

V86-6

Loppet

Böjer sig de övriga för Ers Höghet?

Tipsettan

Om Your Highness är lika bra som senast har hon toppchans att plocka ner det här sällskapet även om det blir så att hon tvingas till en del grovjobb.

Motbuden

Tomorrowland täv­lade en del i Sverige i höstas och gjorde det

mycket bra. Sedan återvände han hem till Finland där han tog två raka segrar innan det senast blev galopp, men det ser vi bara som ett streck i räkningen som man får räkna med ibland. Han kommer att hamna bra till den här gången och tål nog även

dödens om det skulle krävas. Fast för att han då ska slå Your Highness krävs nog att hon hamnar en bit bak och sitter kvar där i det längsta.

Skrällbudet

Vi varnar som så många gånger för Indigo Broline.

Spetsbuden

Octopus. Tomorrowland frågar om han får överta?

! Statistik­vinnaren

Your Highness.

V86-7

Loppet

Tunt bakom de tre, fyra främsta. Bra spikläge.

Tipsettan

Monster Drive kommer tillbaka efter att ha vilat sedan slutet av juli. Normalt sett är det ett stort nej, nej att spika en häst i högsta klassen som inte tävlat på länge – det brukar vara tufft att hävda sig direkt. Men när det gäller Monster Drive ser uppgiften så bra ut att vi inte kan förmå oss att gardera. Motståndet är svagt och positionen i ledningen ser vikt ut för Monster Drive. Det här ska han normalt sett kunna vinna med, säg 75-procentig form.

Motbuden

She Loves You F.I. är en allvarlig utmanare men missgynnas av bakspåret.

Skrällbudet

Elles W.Fill har funnit formen. Får rygg på ledaren?

Spetsbudet

Monster Drive.

! Statistik­vinnaren

Luckycharm Hanover.

V86-8

Loppet

Svår avslutning på V86-omgången.

Tipsettan

Finish Future har gjort en del bra lopp på slutet även om det blev för tufft för honom senast då han var ursäktad. Han är ändå för ojämn för att det ska vara något att hålla i handen.

Motbuden

Julio de Luxe är den som vi normalt sett hade trott klart mest på i den här konkurrensen, men den senaste insatsen skapade en hel del frågetecken och inte heller Julio de Luxe är något att hålla i handen den här gången. Västerbo Paymyday höll starkt senast men han är en humörhäst som man inte, vadå? Bör hålla i handen så klart. Talk the Talk är formstark, dock har vi en känsla av att den formen kan gå över närsomhelst.

Skrällbudet

O.F.V.Continue. Kan mycket bättre än senast.

Spetsbuden

Nr 1 på spåret? Nr 4, 7 och 8 är annars snabbare.

! Statistik­vinnaren

Julio de Luxe.

Trav Spel
Per Nicklasson
Senaste nytt