Aftonbladet
Dagens namn: Tryggve
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Sportbladets V86-tips

Expertens drag till miljonerna

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Solvalla och Åby.

Sportbladets expert tippar i jakten på alla rätt.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

Spets och slut, eller är Tripolini tuffast?

Tipsettan

Finish Brandon har fin form och ett perfekt läge. Han har bra chans att försvara ledningen, en position han trivs mycket bra i. Skulle han bli av med den är det ingen katastrof då det i så fall borde kunna bli rygg ledaren och från den positionen är det ju fritt fram sista 200 meterna på Åby (förutsatt att inte ledaren tröttnat innan dess och tagit med sig hästarna bakom, men det händer sällan).

Motbuden

Värmningsrapporterna gick i moll beträffande Tripo­lini V.P. senast och förmodligen hade hästen inte sin bästa dag. Men vad han hade var ett stort hjärta och en härlig inställning då han sluggade sig till seger trots en tung resa, hästens tränare öste med all rätt lovord över sin häst efter den segern. Om Tripolini V.P. har en bättre dag den här gången är det troligt att han krossar allt. Om han är som senast har han ”bara bra chans”. Lucky Sec har galopperat en hel del på slutet och har därmed inte fått någon utdelning på den toppform han visat. Om den består och han själv står på benen går ingen säker för honom.

Skrällbudet

Pay Back Chip är en jättebra häst. Dagsstatus?

Spetsbuden

Finish Brandon är favorit från innern.

! Statistik­vinnaren

Tripolini V.P.

V86-2

Loppet

Skräddarsydd uppgift för tipsettan, men vill han vinna?

Tipsettan

Octopus visade klar uppåtform senast. Han såg mycket fin ut och såg ut som en ­vinnare i ett hårdare gäng än detta, men när det drog ihop sig gav han sig. Att han fick släppa Your Highness förbi sig är inget att säga något om, men kanske borde han ha hållit undan för Tomorrowland som såg slagen ut tidigt. Därför sätter vi lite frågetecken för viljan hos Octopus – han börjar komma lite till åren och har haft sin beskärda del av problem. Det är klart att det kan sätta sig i psyket. Å andra sidan ser den här uppgiften perfekt ut, så perfekt att vi ändå väljer att singelstrecka honom.

Motbuden

Quality Questioned har inte längre den toppform han haft en tid. Motståndet är dock enklare och även om spåret är i sämsta laget är han en allvarlig utmanare om segern. Final Oak hade en fantastisk säsong som treåring. Sedan har det gått grus i maskineriet och nu gör han debut för en ny tränare. Vi gillar

verkligen hästen, som även om han inte fått till det hela tiden har sett fin ut. Men med all respekt för den nye tränaren: Om Robert Bergh inte fick full fason på Final Oak, hur ska då Jan Nordin kunna få det? Talk the Talk och Up Up and Away bör också vara mer eller mindre givna om man garderar loppet och har råd med fem streck.

Skrällbudet

Diamond Duo har fin form och ett bra smygläge.

Spetsbuden

Octopus.

! Statistik­vinnaren

Quality Questioned.

V86-3

Loppet

De bästa hästarna har dragit de sämsta spåren..

Tipsettan

Filippa Hall vann i enkelt gäng från ledningen senast, Peter Untersteiner kunde mäta ut segermarginalen och Filippa hade gott om krafter kvar. Det här är en betydligt tuffare uppgift men Untersteiners hästar verkar ha återfunnit formen på allvar igen efter att stallet legat lite lågt den senaste månaden.

Motbuden

No Credit Broline har fått en kort paus efter den senaste starten då hon var betrodd i hårt gäng men kanske inte som allra bäst då hon gav sig från ledningen. Nu är läget sämre men motståndet mycket enklare. Dawning Dream gjorde sin enda Sverige-start i september i fjol, då hon glänste vid seger. Comeback nu.

Skrällbudet

Candy Store kan bättre än senast.

Spetsbudet

Med viss tvekan säger vi Erica Hall.

! Statistik­vinnaren

Dawning Dream.

V86-4

Loppet

En kvintett sticker ut.

Tipsettan

Faith Hill gjorde sin bästa insats på hela vintern när hon höll bra från dödens senast. Det är jämnt mellan de fem hästar vi streckar

men Faith Hill har ett bra spår och får tipset.

Motbuden

Rocking Love var fin vid spetsvinst i Finland senast, men det är lite svårt att bedöma motståndet då kontra nu. Dessutom var hästen inte jätte­snabb bakom bilen även om det blev front då. Det finns en hel del som talar för Rocking Love, men även ett par frågetecken alltså. Dark Xray har bra spår. Han kan öppna fint men är inte så explosiv de första stegen och risken finns därmed att han blir av med ledningen. Harpos Blue Swede är en kämpe.

Skrällbudet

Möjligen kan Mecentee duga från bra spår.

Spetsbudet

Öppet. Nummer 1, 2, 3 och 5 kan öppna.

! Statistik­vinnaren

Dark Xray.

V86-5:

Loppet

Vår spik har inte många allvarliga utmanare och är just därför en bra spik.

Tipsettan

Breidabliks G.T. galopperade när han hade andraspår i voltstart i en start i början av december. Men han uppträder inte som en osäker häst och vi har gott hopp om att han ska kliva iväg från start. Gör han det ser mycket bra ut.

Motbuden

Go Johnny Gogogo är bästa hästen men att ta 20 meter på vår spik blir inte så lätt.

Skrällbudet

Stands to Reason har bra form.

Spetsbudet

Breidabliks G.T. felfri, tidigt i ledningen?

! Statistik­vinnaren

Breidabliks G.T.

V86-6

Loppet

Vårt singelstreck är i viss fara om han blir överflyglad från start. Men det är bra chans att det löser sig.

Tipsettan

Tenzing var favorit i ett V75-lopp senast men galopperade i spets­körningen. Han ställde

sig och kom tillbaka starkt. Innerspår igen men bättre chans att han håller ledningen utan lika hård körning som senast. Distansen spelar ingen roll för honom. Om formen fortsatt sitter är det bra chans att han leder runt om alternativt spurtar ner alla förutsatt han inte blir fast.

Motbuden

Twigs Atkin var fin senast. Hårdare emot nu men han kan utmana Tenzing om ledningen om han laddas för fullt. Skulle det gå vägen, att han kommer förbi favoriten utan att det kostar för mycket, ökar Twigs Atkins chanser. Rascal Zet gjorde en mycket bra comeback i samma lopp som Twigs Atkin vann senast. Ännu lite vassare nu? Proud Victory Rose var grymt bra senast.

Skrällbudet

Goldwin om han skulle ha turen på sin sida?

Spetsbuden

Klar fördel Tenzing. Twigs Atkin är också snabb.

! Statistik­vinnaren

Proud Victory Rose.

V86-7

Loppet

Det kan vara så att garderingen på Ruth Reerstrup är bortkastad.

Tipsettan

Vi spelar med tre singelstreck i omgången. Kanske skulle man ha spelat med fyra spikar, kanske skulle man ha garderat någon annan och i stället spikat Ruth Reerstrup? Det får visa sig om vi har gjort rätt eller fel, men helt klart har Ruth mycket bra chans från ett perfekt läge.

Motbuden

Wiss Shadow har rygg på vår tipsetta. Hon kan följa henne från start och hoppas på en fin ryggresa. Med en sådan kan hon flytta på sig rejält över upploppet. Mythical Fortune visar inte det lilla extra men ser alltjämt så pass fin ut att det borde kunna lossna för henne på allvar någon gång. Britt Palema är en hårding, vilket behövs från det dåliga utgångsläget.

Skrällbudet

Strong Reasons. Ickevinnare förvisso, men i form.

Spetsbudet

Havbergs Mimi och Strong Reasons är mycket startsnabba. Ruth Reerstrup är bra med från start och kan mycket väl sitta i ledningen kort efter start.

! Statistik­vinnaren

Ruth Reerstrup.

V86-8

Loppet

Det är frågetecken kring ett par av de bästa. Vår tips­etta gör debut i ny regi.

Tipsettan

Pantarei Ans var bra i höstas i sin gamla regi. Fast han kommer från ett tävlingsuppehåll lär han vara redo för en bra insats i debuten i ny regi. Det är ingen överraskning om han leder loppet runt om.

Motbuden

Venkatesh har skyhög kapacitet men det blir ofta fel för honom i loppen. Om det klaffar har han mycket bra chans. Julio de Luxe verkar inte ha någon riktig toppform men det känns ändå dumt att avfärda honom. Anastacia Trot är intressant då hon ser ut att kunna få en fin resa

i draget. Super Otto håller fortsatt sin fina form.

Skrällbudet

Pine Cool är en luring om det löser sig i tid.

Spetsbudet

Acriter är inte lika startsnabb som förr men har bra spår. Pantarei Ans är ändå vår spetsfavorit.

! Statistik­vinnaren

Venkatesh.

Trav Spel
Per Nicklasson