Aftonbladet
Dagens namn: Ellen, Lena
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Sportbladets V86-tips

Expertens drag till miljonerna

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Solvalla och Bergsåker.

Sportbladets expert Casper Hedberg tippar i jakten på alla rätt.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

Kul att få se Månprinsen A.M. Mindre kul är det både sportsligt och spelmässigt att loppet bara lockade sju hästar totalt. V86 blev plötsligt V75.

Tipsettan

Månprinsen A.M. kommer förmodligen bli en av de största

favoriter V86-spelet någonsin skådat. Att spika honom är detsamma som att ge upp tanken på att denna veckans omgång kan bjuda på någon större utdelning. Men hur ska vi kunna råda om annat än att lämna Månprinsen A.M. ensam på kupongen? Nej, de går bara inte. Till och med om Månprinsen A.M. hade startat med tillägg hade han varit en sund spik. Han är ett kallblodsuni­kum som mycket väl kan komma upp i Järvsökfaks-klass vad det lider och man blir glad av bara åsynen av Månprinsen A.M. Vi väntar med spänning på matchen mellan Månprinsen A.M. och Lannem Silje. Till dess får nöja oss med att se kallblodskungen (namnet till trots) vinna V86-1 med en gäspning.

Motbuden

Mel Odin (bilden) försöker svara ut ledningen och i förlängningen få ryggen på Månprinsen A.M. Han har fin form och en bra chans att vinna klungspurten.

Skrällbudet

Stamping är amatörkörd och det avskräcker nog många spelare. Men fältet är litet och slipper han bara dödens har Stamping en god platschans.

Spetsbuden

Stamping kan öppna ganska så raskt och kan kanske ta sig förbi Månprinsen A.M. om Gunnar Melander väljer en säker avgång. Invändigt försöker Mel Odin, men Månprinsen A.M. släpps välvilligt till ledningen när han väl avancerar framåt (om han nu inte bara kniper ledningen direkt).

! Statistik­vinnaren

Månprinsen A.M.

V86-2

Loppet

Kapabla treåringar visas upp. Förhoppning om en ljus framtid hänger i luften. Mumma för en travälskare.

Tipsettan

Pacific Broline mötte ett lika tufft gäng senast och avancerade då fram till dödens för att sedan enkelt sticka ifrån över upploppet. Den insatsen imponerade stort. Spåret är inte en överdriven stor nackdel, Pacific Bro­line har inte visat ens en gnutta starsnabbhet hittills och skulle hamna långt bak från start oavsett spår. Är han lika bra som senast (varför inte?) kan han vinna även detta lopp från dödens.

Motbuden

Sucre gör årsdebut och får bedömas på gamla meriter, men de är inte dåliga så därför tippas han tvåa. Xceed G.T. är med i striden om felfri.

Skrällbudet

Aileron verkar vara en tuffing.

Spetsbuden

Pekka Korpis hästar är ofta väldigt startsnabba, så även Artic Helen. Camelot Sisu försöker svara invändigt.

! Statistik­vinnaren

Pacific Broline.

V86-3

Loppet

Svårlöst lopp där segerprocenten bland hästarna är relativt låg.

Tipsettan

Askö Q. är van vid hårdare motstånd och brukar göra bra lopp. Han håller sin fart in i mål och det är en bra egenskap i detta gäng.

Motbuden

Bella Donna radade upp segrar i fjol och har spetsläge nu. Men hon har varit tveksam i år och känns inte som någon att lita på. Kommer i stället Oops Trot till ledningen utan att få bruka för mycket krafter kan hon hålla hela vägen till mål. Hon vinner dock sällan, men galopperar desto oftare.

Höwings Star hade nog tippats etta här om det inte vore för senaste insatsen som lämnade många frågetecken efter sig. Om det finns bra förklaringar till den insatsen räknas han med segerchans.

Skrällbudet

Tellmeabout Larry håller hyfsad form och har ett oddshöjande läge.

Spetsbudet

Bella Donna öppnade snabbt bakom bilen från spår fyra i fjol. Oops Trot utmanar om ledningen.

! Statistik­vinnaren

Askö Q.

V86-4:

Loppet

Litet, men naggande gott fält. Några av dessa hästar kommer vara med i storlopp under året, men vem är bäst redan nu?

Tipsettan

Att skaffa sig favorithästar kan vara en styggelse för spelaren.

Man intalar sig att ens analys är evidensbaserad och att man med eftertryck kan försvara sin tes mot den mest nitiske opponenten. Men i själva verket är det bara hjärtat som skickat omvända signalsubstanser upp till hjärnan och spelar dig ett spratt. Charrua Forlan riskerar att vara just en sådan favorithäst som vi kanske tror lite väl mycket på ibland. Men ändå inte. Senast var ju Charrua Forlan helt grym som otroligt tapper tvåa på 10,1 från dödens. Det är väl ändå inte förskönad fakta sett genom ett bomullsinlindat hjärtas raster; utan en objektiv sanning? 

Motbuden

Västerbo Loveboat har varit fin i sina två års­starter mot enklare motstånd. Att han tillhör topp­skiktet av kulltoppen bevisade han flera gånger förra året och ännu talar inget för att han ska ha tappat den ­positionen till i år. Cool Keeper är också en favorithäst som vi tror extra mycket på. Men han har inte startat på ett halvår och möter topphästar med redan dokumenterad form. 

Skrällbudet

Air Frame är sylvass första biten och lär få en bra resa. Raden är missvisande då hon sett fin ut i år.

Spetsbuden

Spetsstriden är i allra högsta grad loppavgörande och spännande. Cool Keeper öppnar bra och Charrua Forlan likaså. Men snabbast är Air Frame, som sedan släpper till Charua Forlan?

! Statistik­vinnaren

Rolex Bigi.

V86-5:

Loppet

Två hästar sticker ut i detta långlopp för ston.

Tipsettan

Geisha Sund har tjänat nästan 400 000 kronor redan i år. Blev slagen av Ariel Boko för två starter sedan, men nu har hon 20 meters försprång.

Motbuden

Ariel Boko har många att runda men verkar inte lida av några

ålderskrämpor.

Skrällbudet

Cherie Sund.

Spetsbuden

Jasmine Frecia tar ledningen, men ­släpper mer än gärna?

! Statistik­vinnaren

Ariel Boko.

V86-6:

Loppet

Klurigt långlopp med jämna hästar.

Tipsettan

Ametrin har bara startat över lång distans en gång. Det var för snart två år sedan och då blev hon trea. När de startsnabbaste konkurrenterna fått bakspår kan Ametrin mycket väl hitta till spets, och från ledningen är hon obesegrad på tre försök. I årsdebuten hade hon inte startat på åtta

månader men gjorde då en stark insats, särskilt med tanke på det långa tävlingsuppehållet. Dessa faktorer utgör tillsammans den grund som gör att vi tippar Ametrin etta.

Motbuden

Xanthis Cornelis har nu två lopp i kroppen och satt senast kvar med vinnarkrafter över mål.

Skrällbudet

Al’s Winnermede var riktigt fin i sin årsdebut efter sex månaders tävlingsfrånvaro. Är han till och med förbättrad denna gång kan han bli svår att stå emot.

Spetsbudet

Ametrin brukar vara med i spetskörning, men vinner sällan. Nu saknas det dock heta motbud.

! Statistik­vinnaren

Xanthis Cornelis.

V86-7:

Loppet

De bästa hästarna har fått sämst spår och vi hittar många intressanta skrällar.

Tipsettan

Twilight Eyes galopperade senast efter en fin långspurt ute i ­spåren med en andraplats ­inom räckhåll. In­satsen var stark, men att hon tappade travet till slut oroar så klart. Nu är dock förut­sättningarna annorlunda och det ser ut att bli spets ­direkt. Från den positionen vann hon näst ­senast på ett smått över­lägset vis. När de värsta motståndarna har de sämsta ­spåren blir hon vårt förstaval i loppet.

Motbuden

Eileen Boko har årgångsloppsvana och skulle kanske tippats etta om hon haft lopp i kroppen. Gaia Sund har otur med spåren, men vinner snart.

Skrällbudet

Digigirl I.H. är verkligen att räkna med om hon får en passande lucka.

Spetsbuden

Twilight Eyes vill till spets och främsta utmanaren, Flora Tooma, har spår långt ut på vingen.

! Statistik­vinnaren

Jennie Lovecroft.

V86-8:

Loppet

Fina hästar på tillägg försöker hinna ikapp formstarka kusar på väg upp i klasserna.

Tipsettan

Västerbo Fantast var seg och såg ut att behöva ­loppet senast i årsdebuten. Räkna med en piggare uppsyn nu på snabbare bana.

Motbuden

Seabiscuit har vunnit hälften av sina starter.

Skrällbudet

Manhattan Club tål tuffa upplägg, men hur klarar han spåret?

Spetsbuden

Comte du Pommeau.

! Statistik­vinnaren

Seabiscuit.

Trav Spel
Casper Hedberg