Aftonbladet
Dagens namn: Fredrika
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Sportbladets V86-tips

Expertens drag till miljonerna

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på SOLVALLA.

Sportbladets expert PER NICKLASSON tippar i jakten på alla rätt.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1:

Loppet

Med bra spikar som sparar pengar åt oss i kommande lopp har vi råd att strecka alla hästar som vi vill ha med på kupongen i det här loppet.

Tipsettan

Andrew Dragon mötte ett ganska enkelt motstånd i Sverigedebuten

men vi imponerades av det sätt som han spurtade ner motståndet på. Han var förstås svårbedömd innan den starten men nu vet vi att det är en häst som står sig bra i de flesta gäng i klassen. Motståndet blev inte så hårt den här gången heller. Däremot riskerar han att hamna långt ner i fältet och även om det är ett litet fält finns risken att någon kan hinna undan för hans vassa avslutning om den sätts in för sent.

Motbuden

Be Spontaneous har varit med och krigat mot hårt motstånd hela året, 2015 alltså, och för det mesta gjort det bra. Han har haft någon liten svacka men det här honom förlåtet eftersom han haft en lång

säsong och han är nog inte på topp nu heller, men i alla fall förmodligen i tillräckligt bra form för att vara ett allvarligt bud i det här gänget som är lite enklare än det motstånd han är van att möta. Let’s Dance D.E. är snabb ut och vår spetsfavorit i konkurrens med Hero Sjöhammar. Den senare kan dock mycket väl vara väl så nöjd med ett lopp i rygg på ledaren. Let’s Dance D.E. är nog den mest spetssugna av de två. Fine Only in its Class är ett tidigt bud.

Skrällbudet

Danielle visade nyfunnen form senast.

Spetsbuden

Lets Dance D.E. Eller Hero Sjöhammar?

! Statistik­vinnaren

Andrew Dragon.
 

V86-2:
Loppet

Står sig styrkan bättre än snabbhet i långa loppet?

Tipsettan

Bula Bula Am var strålande senast även om hon till slut fick ge sig för Jetset. Det finns bara ett läge för henne, att mangla på i ren styrka från start till mål. Det är mycket troligt att hon krossar allt men risken finns att hon inte heller den här gången får något gratis och då kan hon åka dit igen i spurten.

Motbudet

Canmore B.F. var mycket bra senast, framför allt med tanke på att hon värmde dåligt. Frågan man kan ställa sig är om inte reaktionen på det  kommer nu i stället? Vi påstår inte det men man kan fundera.

Skrällbudet

Morgana Bi kan nog passa rätt så bra på distansen.

Spetsbuden

Bula Bula Am körs dit? Bara Canmore B.F. som kan tänka sig att ta emot, övriga släpper?

! Statistik­vinnaren

Bel Air F.I.

V86-3:

Loppet

Det behövs inget mirakel för vår tipsetta.

Tipsettan

Scarlets Mirakel ledde senast men fick regelrätt ge sig mot

utvändige Bryssel. Den senare kan vara en av kullens bästa hästar och sådana möter inte Scarlets Mirakel nu. Vi ger honom goda möjligheter

att nå ledningen om kusken siktar dit men tror att Scarlets Mirakel har bästa segerchansen i loppet även från andra positioner.

Motbuden

Diable d’Inverne mötte stenhårt motstånd senast, man kan nästan glömma den starten. I övrigt har han gått mycket bra i sin nya regi. I övrigt rätt öppet, i alla fall ner till Stone Capes Nougat.

Skrällbudet

New Revolution har lopp i kroppen.

Spetsbuden

Nummer 7 eller 8, eller tar nummer 1 emot?

! Statistik­vinnaren

Scarlets Mirakel.

V86-4:

Loppet

Kul lopp där två hästar sticker ut bland många formstarka, men bara en av dessa två har ett bra spår.

Tipsettan

Ekavir ser kanske inte helt klockren ut i aktionen men hans tränare

Hans-Owe Sundberg säger att hästen bara ”springer och leker”.

Vi köper det. Fysiskt är Ekavir ett praktexemplar och senast

avslöjade han att dessutom kan öppna bra. Med tanke på att Picasso Tilly dragit åttondespår tycker vi att Ekavir är en bra spik.

Motbuden

Picasso Tilly föll vi pladask för redan i hans tävlingsdebut. Han är inte helt rumsren än men ser ut att kunna bli hur bra som helst om han får vara frisk.

Skrällbudet

Andy Pandy? Bra intryck på hans slutstöt senast.

Spetsbudet

Ekavir kör sig dit redan i första sväng?

! Statistik­vinnaren

Ekavir.

V86-5:

Loppet

Vi löser det här loppet med en spik och är nyfikna på att se hur andra spelare och tippare resonerar.

Tipsettan

Stirling Cheer vann fyra lopp på 22 starter i fjol men har inte vunnit i någon av sina senaste 16 starter. Nu kan det vara hennes tur igen. Spåret är perfekt, hon har en bra kusk och framför allt är motståndet enklare vad hon är van vid. Formen verkar sitta där och om bara vinnar­gnistan är som den var i början av fjolåret finns alla förutsättningar för att det här ska gå bra.

Motbuden

Det är jämna hästar som gör upp och ska man gardera är det nog bäst att inte snåla med strecken.

Skrällbudet

Damzel Eson blir sällan betrodd.

Spetsbuden

Stirling Cheer eller Sundsholms Keynote?

! Statistik­vinnaren

Panama As.

V86-6:

Loppet

Det kan vara så enkelt som att det är spets och slut på tipsettan.

Tipsettan

M.T.Jepoardy gjorde en helt okej insats från dödens senast. Om han får gå på innerspår i ledningen den här gången är det nog bra chans att han leder runt om, motståndet är inte direkt skräck­injagande.

Motbuden

One More Rebel visar allt bättre form. Baryton är en fin häst för klassen. Han är kanske inte lika formstark som när han var som bäst i fjol men det bör kunna räcka långt här ändå. Peridot har fin form och ett rätt så intressant läge.

Skrällbudet

Big Finish om han skulle få till det fullt ut?

Spetsbuden

M.T.Jeopardy ser främst ut att utmanas av Sweet Coco Star i kampen om ledningen. Gottys High Speed kan också kliva iväg rätt så bra.

! Statistik­vinnaren

New Star Power.

V86-7:

Loppet

Två ston höjer sig lite över resten men vi dubblar det streckantalet.

Tipsettan

Även om det i och med de intjänade pengarna inte är lika tätt mellan segrarna längre är Coco de Vie verkligen säkerheten själv – 14 gånger bland de tre på 21 starter i fjol. Det här är en mycket bra uppgift för henne.

Motbuden

Raffinos är ett allvarligt motbud ifall hon kan hålla Coco de Vie utvändigt om sig från början och kanske till med och köra sig till ledningen. Vicky Corner var mycket fin senast. Travar allt bättre.

Skrällbudet

Snow Flake Goj får en fin resa. Luring med tur.

Spetsbuden

Liea Way är vindsnabb men bör släppa. Iponema gör kanske ett försök men främst ser det ut att vara en fråga vem som är först framme för att överta av Raffinos och Coco de Vie. Fördel Raffinos.

! Statistik­vinnaren

Coco de Vie.

V86-8:

Loppet

Kul lopp med ett koppel rätt så intressanta hästar.

Tipsettan

Pascha Tilly är en lovande herre. Han har vilat tre månader efter den senaste starten men förutsatt att det inte varit några fel på honom kan det ha gjort honom gott då han fick en del tuffa lopp under sensommaren.

Motbuden

Apricot Stone från bra spår dyker till spets? Aslan L.C. visade härlig skalle senast. Har stått över efter det, kanske är formen inte lika bra, kanske får har en snäll resa? Toreador räknas trots läget.

Skrällbudet

Cash Kid Gwen kan öppna rätt bra. Inte ofarlig.

Spetsbudet

Apricot Stone är rask från start. Det är kanske lite hårdare emot nu men då hon trivs i ledningen är det läge att prova där. Eftersom det handlar om orutinerade hästar kan det dölja sig någon annan i fältet som kan öppna bra.

! Statistik­vinnaren

Aslan L.C.

Trav Spel
Per Nicklasson