”Vi har ett förbannat roligt VM framför oss”

Sportbladets Kristoffer Bergström om alpina VC-succén

SPORTBLADET

Efter första åket satte nätredaktören igång:

"Kristoffer, det här måste vara det bästa ett svenskt slalomlag någonsin presterat".

Nåväl, vi kan väl nöja oss med att det var förbannat superkul?

Jag skulle ha åkt till Schladming i går. Biljetten var bokad, raggsockorna packade. Men tröttheten smög sig på och högen av andra uppgifter kändes aggressivt hög. Och de där österrikarna hade ju vunnit fyra år i rad, så någon framgång var väl inte att hoppas på?

Nä, jag avbokade biljetten.

Nu sitter Sveriges mest korkade sportjournalist, själva antitesen till bläckfisken Paul, vid sitt tangentbord i Stockholm och ångrar sig.

Sjuuukt, vilken insats laget gjorde. Vem hade vågat hoppas på raden 1-2-11-12-19-20 efter första åket och 2-3-6-7 efter andra? Vi visste vad Hargin och Myhrer kunde, men vem hade trott att Axel Bäck hade den kvaliteten i sig? Jens Byggmark?

Vem hade trott att österrikarna skulle kolla avundsjukt åt vårt håll i kväll?

Vi ska dra växlar av det här. Vi ska inte muttra med gubbrösten att det är på VM det gäller. För Schladmings bana liknar absolut den i Garmisch. Och är formen god nu kommer den sannolikt vara det om tre veckor också.

Så låt oss skratta. Dumjubla. Jag vet ärligt talat inte om nätredaktören Jörgen har rätt i att förstaåket var det starkaste ett svenskt slalomlag någonsin gjort, men just nu vill jag inte titta bakåt.

Vi har ju ett förbannat roligt VM framför oss.