Aftonbladet
Dagens namn: Simon, Simone
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Silly season

De tjänade mest i skidvärlden i vinter

Hirscher överlägsen vinnare

Marcel Hirscher drog in mest prispengar.   Marcel Hirscher drog in mest prispengar. Foto: TT

De norska vinteridrottarna har dominerat hela vintern.

Men när VG räknat samman prispengarna i alla världscuperna är det österrikaren Marcel Hirscher som toppar med fem miljoner.

Jämför din lön – med Zlatans

 

Therese Johaug, Ingvild Flugstad Östberg, Martin Johnsrud Sundby, Henrik Kristoffersen och Aksel Lund Svindal är bara några av alla norska vinteridrottare som dominerat i världscupen i år.

Det syns också när norska VG sammanställt alla stora vinteridrotters prispengar. I längdspåren är det Therese Johaug som dominerar med 3 650 000 kronor i rena prispengar för årets 17 världscupsegrar. Närmast bakom i längdspåren är herrsegraren Martin Johnsrud Sundby som tjänade dryga 3,4 miljoner i vinter.

Vonn mest av kvinnorna

Men tvåa i den norska listan totalt kommer fartfantomen Aksel Lund Svindal med 3 630 000 kronor – trots att han skadade sig redan i januari och fick ställa in resten av säsongen.

Men trots att åtta norrmän i VG:s sammanställning tjänat över miljonbelopp i år är det inte norska skidåkare i topp på listan.

Där hittar vi i stället Österrikes Marcel Hirscher med 5 miljoner och Lindsey Vonn med 3,7 miljoner.

Mest av svenskarna tjänade slalomesset Frida Hansdotter som åkte in 1,6 miljoner kronor. I skidspåren var Stina Nilsson bäst med knappt 800 000 kronor.

Summorna gäller bara prispengar, alla sponsorintäkter tillkommer.

 

Jämför din lön – med Zlatans

Skidor Marcel Hirscher
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet