Elitskidåkare dog i en skoterolycka

Fredrik Karlsson omkom i en skoterolycka i Bruksvallsfjällen. Karlsson blev 27 år.   Fredrik Karlsson omkom i en skoterolycka i Bruksvallsfjällen. Karlsson blev 27 år. Foto: Bildbyrån

Elitskidåkaren Fredrik Karlsson omkom i samband med en skoterolycka i Bruksvallsfjällen på torsdagseftermiddagen.

För bara drygt två veckor sedan blev han svensk mästare i stafett.

Karlsson, som var med i skidförbundets utvecklingslag Team 2015, var på ett träningsläger med sin klubb Hudiksvalls IF i Bruksvallarna inför helgens säsongsavslutning i längdskidor. På torsdagen, som var en träningsfri dag, hyrde Karlsson en skoter och åkte vid Ramundberget.

– Enligt polisen var det en ren olyckshändelse. Det snöade och blåste och var sämre sikt vid tillfället, säger Stefan Skalman, skidsektionens ledare i Hudiksvalls IF, till TT.

Ett tiotal aktiva och flera ledare från Hudiksvalls IF befinner sig i Bruksvallarna. En krisgrupp, med sjukvårdspersonal och präst, fanns på plats under torsdagen för att bistå klubbens medlemmar.

– Vi är gripna av det här. Det känns overkligt, säger Stefan Skalman.

Helgens tävlingar kommer av allt att döma att genomföras.

– Jag vet att Fredriks föräldrar ville det. Däremot kommer inte vi i Hudiksvall att vara med i tävlingarna i morgon (fredagen) i alla fall. Vi måste samla oss och bearbeta det här, säger Skalman.

Fredrik Karlsson blev 27 år. Den 31 mars blev han svensk mästare i stafett med Daniel Richardsson och Fredrik Jonsson. Han var med i landslagets träningsgrupp Team 2015 de två senaste åren och var uttagen även till nästa säsong.

Läsarkommentarer

Läsarnas egna artikelkommentarer. Regler du måste följa
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Om Aftonbladet