Aftonbladet
Dagens namn: Marika, Marita
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

”Tack vare Petter vann vi silver”

GÄLLIVARE/STOCKHOLM. Petter Northug skickade en kaxig passning när han gick i mål med svensk flagg, men efter loppet hyllas han av det svenska laget.

– Jag är stolt över att han hyllade oss och hejade fram Marcus... Ja, tack vare Petter vann vi silver, säger Emil Jönsson.

Norge tog en säker seger i herrarnas stafett och det krävdes ett jätteåk från Marcus Hellner för att Sverige skulle ta andraplatsen före Ryssland.

Petter Northug kunde lätt åka in som etta – men stannade upp när han korsade linjen, vände sig om och enligt de svenska åkarna hejade han fram Hellner.

– Vi får göra igen det till VM, då ska jag glida in först. Jag vet inte hur man ska tolka den mannen, men de har ett starkt lag, säger Marcus Hellner.

”En fin gest”

Emil Jönsson, som gav Sverige ett utmärkt utgångsläge efter sin starka första sträcka, hyllar norrmannens initiativ.

– Jag såg det inte, men det var väl kul. Det var bra att han hejade på Marcus där bak. Det var en fin gest av honom. Jag är stolt över att han hyllade oss och hejade fram Marcus... Ja, tack vare Petter vann vi silver, säger Emil Jönsson.

Sveriges herrtränare, norske Arild Monsen, tyckte också om det oväntade stödet.

– Det var kul, säger han.

Petter Northug kunde defilera hem segern på sistasträckan och hade slagit av på tempot rejält när han gled över mållinjen – 6,4 sekunder för Marcus Hellner.

Detta klipp finns inte längre på aftonbladet.se, men prova gärna Aftonbladet TV.

"Hade velat ha en seger"

Marcus Hellner intervjuas av Sportbladet

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet