Aftonbladet
Dagens namn: Amanda, Rasmus
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Charlotte Kalla tillbaka – Emil Jönsson petas

Jönsson har haft problem med skada.   Jönsson har haft problem med skada. Foto: TT

På torsdag flyger det svenska landslaget i längdskidor till Kanada för de avslutande världscuptävlingarna i Ski Tour Canada.

Charlotte Kalla är, efter ett kort uppehåll, tillbaka i landslaget – medan Emil Jönsson petas.

Ski Tour Canada kommer att avsluta världscupen i längdskidor, totalt kommer åtta tävlingar genomföras under tolv dagar, 1-12 mars.

Från det svenska skidlandslaget reser åtta damer och sex herrar till Kanada, däribland Charlotte Kalla, som inte var uttagen i helgens tävlingar i finska Lahtis.

Kalla valde att stanna hemma under helgen för att träna och lägga fokus på tävlingarna i Kanada i stället för att åka till Finland.

– Charlotte har haft en bra tid hemma. Jag tror att det har gjort henne gott och att hon nu känner sig inspirerad att tävla i Kanada, som hon har sett fram emot länge, säger förbundskapten Rikard Grip i ett pressmeddelande.

Emil Jönsson missar

Emil Jönsson kom på en 29:e plats i helgens tävlingar i Lahtis, nu petas han från truppen.

– Emil ville gärna åka till Kanada, men i samråd med vårt medicinska team beslutade jag att han bör stanna hemma. Det är inte realistiskt för Emil att åka åtta lopp på så kort tid utifrån hur hans fysiska status har varit sedan han tvingades kliva av Tour de Ski i januari, säger Rikard Grip.

Charlotte Kalla Längdskidåkning Svenska längdlandslaget
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet