Dagens namn: Bernhard, Bernt
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Få full koll på galakvällen

  Hjältar prisas   Mingel på rödamattan   Uppträdanden

Foto: Andreas Bardell/Magnus Sandberg

Förberedd dig på årets varmaste och mest kärleksfulla kväll då vanliga människors engagemang för medmänsklighet hyllas.

Totalt ska 13 vardagshjältar firas och prisas för sina stordåd till insatser.

Och att döma av tidigare galor lämnas inget öga torrt.

Följ Svenska Hjältar på Facebook

 

Oftast är det storfilmer, hitlåtar och kändisar som prisas på galor. Men när Svenska Hjältar intar Cirkus i Stockholm sitter de välkända namnen i publiken och låter de mer okända stå i centrum.

Klockan 20.00 ikväll är det dags för den nionde upplagan av Svenska Hjältar-galan. Årets mest känslosamma gala som går av stapeln inför ett fullsatt Cirkus är ett projekt av Aftonbladet. Ett projekt som uppmärksammar civilkurage och goda handlingar.

 

Jury väljer hjältarna

Under det gångna året har en rutinerad jury bestående av bland annat Malena Ernman, Anja Pärsson och ordförande Peter ”Foppa” Forsberg gått igenom ett stort antal tips om olika hjältedåd för att sedan bestämma vilka pristagare som ska firas på kvällens final.

I nio kategorier prisas tolv personer och en hund, ensamma eller tillsammans, för att deras prestationer berört och förändrat på olika sätt. Det handlar bland annat om att stå upp för näthatet, ta sig ut ur sexhandelns värld och att våga rycka in när en 2-årig flicka nästan omkommer i en trafikolycka.

 

Vardagshjältarna får glänsa

Med uppträdanden av Loreen och Sarah Dawn Finer, under ledning av Mark Levengood och med Sveriges kändiselit i publiken är det en kväll då vardagshjältarna får glänsa både på scen och röda mattan.

Aftonbladet har tidigare i år skrivit många artiklar om hjältemod men ikväll är det alltså dags att hylla de utvalda och bjuda in till gråtfest.

Läs mer
SENASTE NYTT

Svenska Hjältar

Visa fler
Om Aftonbladet