Regeringen

Det senaste om Regeringen. Läs nyheter, artiklar och se tv-klipp om Regeringen på Aftonbladet.se.

Visar 10 av 232 st artiklar

Nyheter

Regeringen inför ny hård bidragskontroll

Här är regeringens nya hårdare bidragskontroller. Socialtjänster får utökade möjligheter att undersöka om arbetslösa som söker försörjningsstöd verkligen gör allt de kan för att försöka få ett jobb. – Grundprincipen är att alla som kan arbeta ska arbeta, säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S).

Nyheter

Regeringen säljer ut 19 miljoner SAS-aktier

Svenska och norska staten minskar sitt ägande i flygbolaget SAS. Totalt handlar det om 19 miljoner stamaktier i SAS AB som nu läggs ut till försäljning vilket motsvarar 5,8 procent av bolagets stamaktier.

Debatt

Låt inte bitcoin bli terrorns nya vapen

DEBATT. Regeringen höjer tempot för att bekämpa penningtvätt och finansiering av terrorism inom EU.  Exempelvis har elektroniska valutor, så som bitcoin, ett för bristande regelverk med dålig insyn.  Kriminella utnyttjar de finansiella systemen för att tvätta pengar och för att finansiera terrorism. Det är ett hot mot samhällets finansiella infrastruktur och långsiktiga hållbarhet, ett hot som går över nationsgränserna. Som exportberoende land kan Sverige inte begränsa varor och tjänster över gränserna, den fria marknaden måste fungera och utvecklas utan att utnyttjas för ekonomisk brottslighet. De nya förslagen från EU är både bra och nödvändiga, vi förväntar oss att riksdagen tar arbetet på allvar och bidrar till att Sverige kan gå före.

Nyheter

”M är fixerade vid att utförsäkra cancersjuka”

Moderaterna vill återinföra den bortre tidsgränsen i sjukförsäkringen. Det får finansminister Magdalena Andersson (S) att ilskna till. – De är fixerade vid att man ska utförsäkra cancersjuka, säger hon.

Nyheter

Riksdagspartierna vill ha svar om ”Egor Putilov”

Nu ska riksdagspartiernas gruppledare diskutera SD-desinformatören Alexander Fridback, mer känd som Egor Putilov. – Vem är den här mannen, vem har han tagit sina uppdrag ifrån? säger Centerpartiets gruppledare Anders W Jonsson till Ekot.

Nöje

Filip och Fredrik förklarar svensk flyktingpolitik – med smörgåstårta

I sitt program ”Breaking news” illustrerar radarparet Filip och Fredrik den nya flyktingpolitiken med ett ”tårtdiagram”. ”Detta visar att Sverigedemokraterna är med och styr Sverige” säger de.

Nyheter

Regeringen fick kritik för anhörigstödet

Trots två miljarder kronor i statligt bidrag till anhörigstödet i kommunerna, så hade stödet stora brister. Därför kritiserades staten av Riksrevisionen 2014. – Jag ser hellre att vi anpassar välfärden så att det fungerar att vara heltidsarbetande, leva ett aktivt liv och vara anhörig, säger Åsa Regnér (s), barn- äldre- och jämställdhetsminister.

Nyheter

”SD blir aldrig arbetarnas vän”

NEW YORK. Sverigedemokraterna sänker regeringens planer på att införa krav i enlighet med svenska kollektivavtal vid offentliga upphandlingar. Beskedet har väckt ilska från vänsterhåll och nu stämmer statsminister Stefan Löfven (S) in i kören. – SD visar sitt rätta ansikte. De säger att de är arbetarnas vänner, men det har de aldrig varit och kommer aldrig att bli, säger han.

Nyheter

Så reagerar partierna på budgeten

Moderaterna kritiserar regeringens budget för att "spara på löntagare" och för att sakna reformer för att få människor i arbete. – Regeringen underskattar de problem vi står inför, den fortsätter att gå med underskott och höjer skatten på människor, säger Ulf Kristersson (M), partiets ekonomiskpolitiske talesperson. KD använde sig av Alfons Åbergs pappa för att kritisera LO och regeringens jobbpolitik. 

Nyheter

Regeringens jobbmål alltmer avlägset

Stefan Löfven har slagit fast att Sverige ska ha EU:s lägsta arbetslöshet år 2020. Men regeringens egen prognos visar att jobbmålet blir alltmer avlägset. Finansminister Magdalena Andersson håller ändå fast vid målet. – Vi är betydligt närmare målet nu än för två år sedan, säger hon.