Stockholm

Det senaste om Stockholm. Läs nyheter, artiklar och se tv-klipp om Stockholm på Aftonbladet.se.

Visar 10 av 1197 st artiklar

Nyheter

Pistolhotades av flera män i Kristineberg – var filminspelning

En man blev utdragen ur en bil och pistolhotaddes i huvudet av flera män i Kristineberg under fredagen. Flera polispatruller skickades till platsen. Senare visade det sig bara vara en filminspelning. – Det var alltså inget riktigt äventyr, säger Albin Näverberg vid Stockholmspolisen.

Nyheter

Äldre man rånad i sin bostad i Rotebro

Flera beväpnade gärningsmän har rånat en äldre man i dennes bostad i Rotebro norr om Stockholm. – Vi har ingen gripen, säger Patrik Eriksson, befäl vid polisens regionledningscentral i Stockholm.

Nyheter

Matsvinn blir till gratis matkassar

Ica i Hagsätra tröttnade på den stora mängden matsvinn. Nu ska maten bli gratis matkassar istället. – Vi mår så dåligt över allt vi slänger, så det här blir det bästa av två världar: vi slänger mindre och hjälper människor, säger färskvaruchef Johanna Sjöholm.

Nöje

Känd artist blev misshandlad i arrest

En kvinnlig artist skulle släppas från en arrest i Stockholm. I samband med det blev hon misshandlad av en arrestvakt, som nu dömts för misshandel. – Det är en rimlig dom, säger artistens advokat Thomas Martinson.

Nyheter

”Han vek bak öronen och blängde på mig – det var bara att klättra upp i lyktstolpen”

En man på rullskidor var tvungen att stanna framför en älg på en cykelbana. Pelle Wahlgren, 41, kom körandes förbi och tänkte att han var tvungen att försöka undsätta rullskidåkaren. – Jag gick ur bilen men då började älgen avancera mot mig, han vek bak öronen och blängde på mig, säger han. Enda sättet för Pelle att undkomma den arga älgen var att klättra upp i en lyktstolpe.

Nyheter

Apotek stoppas av Läkemedelsverket

För första gången sedan apoteksmarknaden avreglerades har en apotekskedja fått tillståndet indraget. Kedjans verksamhet var inte patientsäker, enligt Läkemedelsverket.

Nyheter

”Vi måste få använda det gamla råttgiftet”

Råttorna fortsätter att härja i Stockholm. Nu vill staden ha dispens för att kunna använda sitt gamla högeffektiva gift. Frågan tas upp på ett krismöte med Kemikalieinspektionen under onsdagen. – Vi kommer inte komma till rätta med det här annars, säger Tommy Tuvunger, skadedjurssamordnare på Stockholms stad.

Ledare

Farlig fotboll kan spelas i gryningen

■ I Borås får flickorna gå upp tidigt. De som tränar konståkning får gryningstider i ishallen. Hockeykillarna, däremot, de får träna hela kvällarna. Nu har Borås konståkningsklubb anmält kommunens könsdiskriminering till förvaltningsrätten. – Är det så att man är tjej och vill hålla på med idrott har man inte samma tillgång till sin idrott som en pojke har. Det är totalt sett en könsdiskriminering som sker här, säger Örjan Skatt i konståkningsklubben till P4 Sjuhärad. Det är kvinnorna som får maka på sig medan männen tar plats.

Nyheter

Homosexuelle Pontus, 17, hotades på väg till matchen

På vägen till derbymatchen blev stämningen hätsk bland fotbollssupportrarna. Plötsligt fick Pontus utstå homofobiska kommentarer och fick öl kastad på sig. – Jag var livrädd, jag visste inte vad jag skulle göra.

Nyheter

Bilbränder i Stockholm – flera bilar förstörda

Nio bilar har förstörts i en stor brand på en parkering i Stockholm. Vittnen ska ha sett minst en person tända på. – Man har krossat glasrutan på en bil och hällt in vätska, säger Sven-Erik Olsson vid polisen.