Moderaterna

Det senaste om Moderaterna. Läs nyheter, artiklar och se tv-klipp om Moderaterna på Aftonbladet.se.

Visar 10 av 468 st artiklar

Samhälle

SD-ledarens plan: ”Jag är beredd att förhandla om allt”

Inför valet 2014 försökte Jimmie Åkesson ragga LO-arbetare till Sverigedemokraterna.

Ledare

Skolbarnen ska inte vara vinstmaskiner

Moderaterna vill göra upp med regeringen för att få ordning bland de privata välfärdskapitalisterna. Det är i alla fall vad Anna Kinberg Batra säger.

Ledare

Osolidariska moderater ska inte få trotsa lagen

■ Moderatstyrda Ekerö kommun sätter stopp för sitt flyktingmottagande från och med nästa tisdag. Beslutet bryter mot den lag som infördes tidigare i år som tvingar kommuner att ta emot ett antal flyktingar.

Debatt

Din politik är ett hot mot klimatet

REPLIK. Det är glädjande att det globala klimatavtalet äntligen har kommit på plats, en högt prioriterad fråga under Alliansregeringens tid. Nu vidtar förhandlingar om hur vi ska göra verklighet av avtalets målsättningar genom klimatarbete i Sverige och Europa. Klimatminister Lövin avslöjar med sin debattartikel dels att regeringen obegripligt nog kämpar för att göra Sverige och klimatet till förlorare i förhandlingarna. Dels att man missförstått eller blankt skiter i det mandat riksdagen gett regeringen inför förhandlingarna.

Debatt

Varför motarbetar ni klimatavtalet, M?

DEBATT. Den fjärde november träder klimatavtalet från Paris i kraft. Processen har gått fortare än någon kunnat tro – det beror till stor del på att de stora utsläppsländerna, som Kina och USA, tagit ett efterlängtat ledarskap. Fokus kommer nu att gå ifrån klimatförhandling till genomförande för alla världens länder. Inom EU pågår just nu arbetet för att bryta ner klimatavtalet från Paris till konkreta åtaganden för alla EU-länder.

Debatt

Vi ska rösta nej om dörren till Nato stängs

Kärnvapennedrustning är en viktig fråga att driva och det ska Sverige också göra. Samtidigt är det helt centralt att se verkligheten som den faktiskt ser ut. Resolutionen är i det närmaste att betrakta som verkningslös. Kärnvapenstaterna kommer inte att vara med. Det vore därför synd om Sverige satsar på en resolution som i stället riskerar att bakvägen stänga dörren för ett framtida möjligt Natomedlemskap och dessutom generera oönskade konsekvenser för vårt militära samarbete i närområdet.

Samhälle

Aftonbladet/Inizio: SD starkt framåt – S och M backar

Sverigedemokraterna går starkt framåt och når sin högsta siffra sedan februari, 20 procent.

Debatt

Vågar ni inte säga nej till kärnvapen?

DEBATT. Medan den socialdemokratiskt ledda regeringen gett ett tydligt ja till FN-resolutionen om att förbjuda kärnvapen spretar de borgerliga partierna åt olika håll.

Debatt

Vi har misslyckats – därför växer SD

DEBATT. Den politiska debatten har fått slagsida. Det är tydligt att Sverigedemokraterna (SD) har etablerat sig som landets tredje största parti. Låt oss fundera över om deras stöd enbart består av människor med rasistiska åsikter eller om deras väljarbas signalerar något annat. Jag menar att SD:s etablering bygger på ett utbrett missnöje mot att riksdagspartierna under decennier inte lyckats besluta om hållbara reformer för arbetsmarknads- och utbildningspolitiken. Det är bristen på arbete och utbildning som sliter isär ett samhälle och som även blir roten till en misslyckad integration och till ökad kriminalitet.

Nyheter

Moderaterna vill satsa 335 miljoner på asylförvar

Moderaterna vill satsa 335 miljoner på att sätta asylsökande som fått avslag i förvar.