SMHI

Det senaste om SMHI. Läs nyheter, artiklar och se tv-klipp om SMHI på Aftonbladet.se.

Visar 10 av 104 st artiklar

Nyheter

”Såg ut som en atombomb”

Under måndagen uppstod ett mystiskt molnfenomen på flera platser, bland annat i Stockholm och Strängnäs. Flera läsare hörde av sig och undrade vad det kunde vara: ett ufo, domedagen eller en atombomb? Men det var inget tecken från yttre rymden.

Nyheter

Hurra! Värmen stannar några dagar till

Sommarvärmen vägrar släppa taget. Räkna med temperaturer på upp till 25 grader i mellersta och södra Sverige de närmaste dagarna. Och i Norrland blir det bara obetydligt svalare. – Den djärve kan fortfarande bada, säger meteorolog Martin Hedberg på Vädercentralen.

Nyheter

Sommarvärme - trots september

Sommaren bara fortsätter – trots att vi är långt in i september. Och värmen håller i sig in i nästa helg. – Vädret ligger en månad fel. Vi har augusti­temperaturer nu, säger Martin Hedberg, meteorolog på Vädercentralen.

Nyheter

Sommaren som aldrig säger hejdå

Kasta inte in handduken än. I nästa vecka blir det bad­väder. – 20–25 grader är inte omöjligt, säger meteorologen Marcus Sjöstedt.

Nyheter

Efter blåskaoset – nu kommer regnsmockan

Blåsovädret har slagit till med full kraft – men i morgon kommer regnsmockan. Nu varnar SMHI för kraftiga skurar med åska. – Det kommer falla mycket på kort tid, så det kan bli en del problem, säger Tomas Fyrby på SMHI.

Nyheter

Njut av värmen – nu blir det ”varannanväder”

Sommaren är här. Igen. Sommarens värmerekord har slagits i Norrköping. Men passa på och njut – nu blir det ”varannandagsväder”. – Det kommer bli blöta dagar. Och soliga dagar, säger meteorologen Therese Fougman.

Nyheter

Norrsken över hela landet i natt

Från Ystad till Haparanda. Eller i alla fall Dorotea, Stockholm och Luleå. Under natten har folk sett norrsken över hela landet. – Det kom och gick i 20 minuter och spelade över himlen, säger Fredrik Åkesson, 45, som tog en bild på slöjorna i Trelleborg.

Nyheter

Härlig hetta hela helgen

Sommaren kommer tillbaka med besked över hela landet. Helgen ser ut att bli en riktig solskenshistoria. Södra Sverige kan till och med räkna med högsommarvärme. – Torsdag blir nog den varmaste dagen tillsammans med fredagen, säger meteorologen Ian Engblom på Foreca.

Nyheter

Hösten här tidigare än vanligt

Dagen svalnar. Hösten är redan här. – Den ligger faktiskt en till två veckor tidigare än normalt, säger meteorolog Sandra Andersson.

Nyheter

Sommaren tar paus – nu blir det minusgrader

Under gårdagen täcktes Åreskutan av snö och i dag väntar minusgrader i Jämtland. Och det blir inte bättre. – Det är en väldigt kylig fredagsmorgon som väntar, säger Alexandra Ohlsson på SMHI