Kristdemokraterna

Det senaste om Kristdemokraterna. Läs nyheter, artiklar och se tv-klipp om Kristdemokraterna på Aftonbladet.se.

Visar 10 av 231 st artiklar

Debatt

Det är nog nu – så stoppar vi näthatet

DEBATT. De flesta av oss upplever internets sociala möjligheter som positivt. Vännen på andra sidan jorden är bara ett klick bort, vi kan prata med föräldrarna via Facetime. Avstånden kortas. Men tyvärr är inte internet något positivt för alla. För dem som blir mobbade på skolan eller trakasserade på arbetsplatsen betyder internet att de personliga påhoppen, kränkningarna och hatet aldrig tar paus.

Debatt

Vågar ni inte säga nej till kärnvapen?

DEBATT. Medan den socialdemokratiskt ledda regeringen gett ett tydligt ja till FN-resolutionen om att förbjuda kärnvapen spretar de borgerliga partierna åt olika håll. Det är dags för Moderaterna och Kristdemokraterna att bekänna färg – ska vi ha nedrustning eller upprustning?

Nyheter

KD-toppen: ”Yoga är religion och hör inte hemma i skolan”

Tunaskolan i Luleå vill införa yoga och meditation på schemat.

Nyheter

Ebba Bush Thor liknar Nato vid en hemförsäkring

För eller emot Nato?

Nyheter

Tre partier vill behålla hårdare asyllagen

Tre partier gav beskedet i kvällens debatt att de vill behålla den nya strängare asyllagen.

Nyheter

”Frågan är om Alliansen finns efter valet”

Fler alliansväljare vänjer sig vid tanken på en alliansregering som får stöd av SD, visar en ny undersökning.

Debatt

Skyll inte på fusk – LSS måste få kosta

DEBATT. För bara några årtionden tillbaka hindrades personer med funktionsnedsättning från att delta i samhället. Den som ville utbilda sig och arbeta fick kämpa för att få en chans att göra det. Förtidspension erbjöds på rutin. LSS som infördes av den borgerliga regeringen 1995 är en betydelsefull reform som på ett avgörande sätt har förbättrat levnadsvillkoren för personer med funktionsnedsättning.

Ledare

Busch Thor låtsas vara Alf Svensson

Inte ett smäktande ord om fosterlandet. Inga skärpta krav mot invandrare. När Kristdemokraterna presenterade sin budgetmotion "Tillit och trygghet" på måndagen var det mjuka värden som stod på dagordningen. Småbarnsföräldrar, ensamstående och pensionärer ska prioriteras.

Nyheter

KD vill sänka skatten på jobb

Kristdemokraterna vill sänka skatten på arbete med över 15 miljarder kronor, införa ett nytt vårdnadsbidrag och satsa mer på vård och omsorg i sin budgetmotion för 2017.

Kolumnister

Att rädda skolan kan bli en härlig stridsfråga för S

Det var en gång en svensk skola som fungerade. Den byggdes upp på 1950-talet och var en bärande idé i det projekt som vi kommit att kalla Folkhemmet.