Nato

Det senaste om Nato. Läs nyheter, artiklar och se tv-klipp om Nato på Aftonbladet.se.

Visar 10 av 153 st artiklar

Nyheter

USA stationerar 300 soldater i Norge

USA stationerar 330 marinkårssoldater i Norge.

Debatt

Sverige ska vara med när det händer

SLUTREPLIK. Sverige ska driva frågan om kärnvapennedrustning, men inte vara med där och när det händer. Det är slutsatsen vi drar av repliken från Karin Enström och Hans Wallmark (M). FN-resolutionen som ska behandlas inom några veckor kommer att inleda arbetet om att avveckla kärnvapen. Regeringens besked är att Sverige ska rösta Ja. Helt i linje med det långa svenska arbetet för nedrustning. Allt annat hade varit en mycket stor överraskning.

Debatt

Vi ska rösta nej om dörren till Nato stängs

Kärnvapennedrustning är en viktig fråga att driva och det ska Sverige också göra. Samtidigt är det helt centralt att se verkligheten som den faktiskt ser ut. Resolutionen är i det närmaste att betrakta som verkningslös. Kärnvapenstaterna kommer inte att vara med. Det vore därför synd om Sverige satsar på en resolution som i stället riskerar att bakvägen stänga dörren för ett framtida möjligt Natomedlemskap och dessutom generera oönskade konsekvenser för vårt militära samarbete i närområdet.

Debatt

Vågar ni inte säga nej till kärnvapen?

DEBATT. Medan den socialdemokratiskt ledda regeringen gett ett tydligt ja till FN-resolutionen om att förbjuda kärnvapen spretar de borgerliga partierna åt olika håll. Det är dags för Moderaterna och Kristdemokraterna att bekänna färg – ska vi ha nedrustning eller upprustning?

Kultur

Fulspel av Dagens Nyheter

DEBATT. Filters chefredaktör Mattias Göransson är nominerad till Årets journalist för reportaget ”Den svenska trollfabriken”. Där granskar han Dagens Nyheters och dess reporter Mikael Holmströms artiklar om den ryska aggressionen mot Sverige.

Nyheter

Sverige ska förhandla om kärnvapenstopp

Sverige kommer att förhandla om ett kärnvapenstopp i världen – under FN-flagg.

Nyheter

Ebba Bush Thor liknar Nato vid en hemförsäkring

För eller emot Nato?

Debatt

SD: Går vi med i Nato – då agerar Ryssland

DEBATT. Det har på senare tid rapporterats rikligt om att ryssar, under täckmantel som turister, närmat sig svensk militär på Gotland i syfte att spionera. Det är visserligen ingen ny företeelse att Ryssland spionerar på Sverige, men enligt överstelöjtnant Hans Håkansson, chef för Gotlandsgruppen, har spionageverksamheten ökat kraftigt på Gotland de senaste veckorna.

Nyheter

Bomberna regnar över Aleppo – staten gör reklam för ”blomstrande nattliv”

Den syriska regimen har inlett en enorm offensiv mot östra Aleppo, som kontrolleras av rebeller, och en halv miljon människor har dött i kriget.

Nyheter

Ryska bombplan flög under passagerarplan på väg till Arlanda

De ryska bombplanen flög med avstängda transpondrar – rakt under Icelandairs passagerarplan på väg från Island till Stockholm.