Dagens namn: Evert, Eilert
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Tema Högskola

Här är jobben som alla drömmer om

Drömjobbet Googles kontor i Dublin. Här vill många svenska studenter jobba.   Drömjobbet Googles kontor i Dublin. Här vill många svenska studenter jobba. Foto: ap

Google, Ikea och Utrikesdepartementet.

Där har ni arbetsplatserna svenska studenter drömmer om att jobba på.

Företagsbarometern från Universum listar varje år de hundra mest attraktiva arbetsgivarna bland svenska studenter. Och det är inte mycket som är förändras sedan förra året. Det är fortfarande klassiska jätteföretag som Ikea, Google, Hennes & Mauritz och Microsoft som studenterna rankar högst.

13 966 studenter deltog

Totalt har 13 966 studenter inom kategorierna teknik, ekonomi, data/IT och juridik och fastighetsmäklare deltagit i undersökningen. De flesta av dem, 44 procent, tyckte det var viktigast att arbetsgivaren erbjuder spännande och attraktiva produkter.

Många optimistiska

Nästan hälften ville också jobba på ett företag där de kunde uppnå en balans mellan arbete och fritid på sin arbetsplats. Och många var optimistiska inför framtiden. Mer än en tredjedel av de tillfrågade trodde att deras chanser att få jobb på sitt drömföretag sex månader efter examen var hög eller mycket hög.

Senaste nytt
Senaste TV-klippen
SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet