Glitter & glamour på årets sista fest

Garderobsångest inför tolvslaget? Sofi Fahrman ger dig den hetaste looken för nyårsafton

Publicerad:
The You Way

Våga vara glittrig och glamourös på nyårsafton, är Sofi Fahrmans tips.

– På årets sista fest tycker jag att man ska brassa på som om det vore den sista festen någonsin.

Det är dags att börja jaga festkläder för en riktigt konfettiregnande nyårsafton. I år bjuder klänningsmodet på stor variation, så chansen är stor att du hittar något som passar just dig.

– Bland trenderna i år hittar vi blanka material, klänningar med tyllkjolar under – riktiga ”prom dresses”, klänningar med bar rygg eller bara axlar, och självklart är paljettklänningen helt rätt på nyårsafton.

Lägg till färgklickar

Den lilla svarta är en klassiker som många kommer att plocka fram ur garderoben på nyårsafton. Men även den kan bli färgsprakande med de rätta accessoarerna.

– Ringar, halsband och väskor är jättebra exempel på var du kan få in färgklickar till din outfit. Skorna är ett annat. Satsa på rött, grönt eller lila, som är årets trendfärger. Och om du vågar – gör entré med en liten paljettmask för ögonen. Väldigt glamouröst.

Festväska nummer ett är kuvertväskan.

– Välj en kuvertväska med dekorativa stenar, i färg eller i lack.

”Flugan är festlig”

Självklart ska även män våga glänsa på nyårsafton.

– För män blir det smoking eller kostym, beroende på vilken typ av fest som det handlar om. Inbjudan brukar alltid ge en fingervisning. Jag tycker att det är jättesnyggt med blanka lackskor, och flugan är en festlig accessoar. Satsa på en färggrann fluga, och välj färg, gärna lila och mörkgrönt, även på strumporna och den lilla näsduken i bröstfickan. Sedan är det bara att festa loss! Gott nytt!

Välj version: Mobil | Desktop