Bjud på het Diavola corta!

NÖJE

Drinkar behöver inte betyda sprit. Starkvin funkar också som bas och blir lite lättare och fräschare i sommarvärmen.

Calle Carboni på Riche har blandat ihop en riktigt läskande sommarcocktail.

Dessutom blir det snacks!

Diavola corta

Du behöver:

4 cl Martini bianco eller annan vit söt vermouth

1/2 röd chili

1 lime

Gör så här:

1. Fyll ett glas med is. Häll på martinin. Lägg i fyra klyftor lime.

2. Skär fem, sex skivor från en röd chili (tunna, max 2 mm) och lägg i glaset.

3. Rör om och servera.

Vårrullar – 50 stycken

Du behöver:

50 g glasnudlar

100 g shiitakesvamp

1 gul lök

5 vitlöksklyftor

1/4 vitkålshuvud

3 stavar blekselleri

2 tsk riven färsk ingefära

2 msk olja

3 msk råsocker

3 msk japansk soja

50 ark vårrulledeg (fryst filodeg funkar också)

olja till fritering

DIPPSÅSEN:

6 chilifrukter

6 vitlöksklyftor

1 kruka färsk koriander

skalet av 2 lime

200 g honung

4 msk vitvinsvinäger

Gör så här:

1. Börja med såsen:

Finhacka chilin, vitlöken och koriandern i en kastrull. Tvätta limefrukterna och riv skalet ner i kastrullen. Häll i honungen, rör om och värm försiktigt. Slå på vinägern och låt svalna.

2. Vårrullarna:

Koka/blötlägg nudlarna. Gör som det står på paketet.

3. Ansa och hacka svampen. Hacka löken och vitlöken. Strimla kålen fint. Skiva bleksellerin tunt. Skala och riv ingefäran. Fräs allt i oljan i en stekpanna några minuter. Smaka av med råsockret och sojan.

4. Fördela fyllningen på vårrulledegs-arken. Rulla ihop till små cigarrer. (Lägg cirka 2 msk fyllning något närmare dig än mitten på degrundeln. Vik in 2 cm av sidorna. Rulla ihop. Pensla med lite vatten så fäster det bättre.)

5. Fritera i omgångar i oljan tills rullarna fått färg. Låt rinna av på hushållspapper.

6. Servera med dippsåsen.