Det smala påskbordet

Kristina Eriksson bjuder vegetarisk husman

HÄLSA

Vill du slippa gå upp fyra kilo över påsken? Viktklubbs matexpert Kristina Eriksson har dukat upp det sunda påskbordet, med vegetariska medelhavsinslag.

SUND VIKTPÅSK Vego-Jansson där ansjovisen bytts mot oliver och kapris.
Foto: KRISTIN LIDELL
SUND VIKTPÅSK Vego-Jansson där ansjovisen bytts mot oliver och kapris.

Med enkla grepp förvandlar du den svenska husmanskosten till lättare påskmat med medelhavskänsla. Viktklubbs matexpert Kristina Eriksson har använt sig av olivolja och grönsaker och bland annat dukat med en vegetarisk Jansson och en light räkcocktail.

- Jag vill bjuda på vegetariska alternativ som man ändå känner igen i buffén. I Jansson har jag bytt ansjovisen mot oliver och kapris, säger Kristina Eriksson.

Bjud på cocktail

En fräsch och lite vågad räkcocktail görs på grapefrukt, melon, färskpressad juice och räkor, krydda med sechuanpeppar och dill. Garanterat en spännande rivsstart på måltiden.

Vegetarisk Jansson

Kristina Erikssons recept

Räkcocktail

Maria Carlqvist