”A nice cup of tea?”

Mys med smal sconesbuffé

HÄLSA

Fem recept från Viktklubbs Kristina Eriksson.

Ostscones

1 portion = 124 kcal

Antal portioner: 16

Foto: Kristin Lidell

7 dl vetemjöl

1.5 tsk bakpulver

0.75 tsk salt

3 dl turkisk yoghurt

1 dl vatten

75 gram riven 10%-ig ost

Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, turkisk yoghurt, vatten och hälften av osten i en bunke. Rör ihop alltsammans till en deg. Dela degen i 16 bitar. Rulla varje degbit till en bulle (om degen är kladdig - ta lite mjöl på händerna). Lägg bullen på ett bakplåtspapper på en plåt. Platta till bullen något. Strö på resten av osten. Grädda sconsen i ca 15 minuter. Den här typen av scones är godast om de är genomgräddade.

Lax och pepparrotssnittar

1 portion = 115 kcal

Antal portioner: 8

Foto: Kristin Lidell

1 dl kesella 10 %

2 tsk finriven pepparrot

0.5 tsk citronskal

1 tsk citronjuice färskpressad

salt och peppar

100 gram rökt eller gravad lax

8 skivor nyckelhålsmärkt formbröd

Blanda kesella, pepparrot, citronskal, pressad citron, salt och peppar i en djup tallrik. Bred hälften av blandningen på 4 av brödskivorna. Lägg på laxen. Bred på resten av blandningen. Täck med de återstående brödskivorna. Kantskär snittarna och dela dem på diagonalen.

Snittar med skinka och krasse

1 portion = 93 kcal

Antal portioner: 8

Foto: Kristin Lidell

8 tsk svensk senap

8 skivor nyckelhålsmärkt formbröd

4 skivor skinka, rökt 3 % fett

4 msk krasse

Bred senap på 4 av brödskivorna. Täck med skinka och krasse. Lägg på de återstående brödskivorna. Tryck ihop snittarna med händerna. Kantskär och skär snittarna på diagonalen.

Finncrisp med keso och marmelad

1 portion = 40 kcal

Antal portioner: 8

Foto: Kristin Lidell

4 st Finn Crisp

8 msk keso 4 % fett

8 tsk aprikosmarmelad eller liknande

färsk mynta

Dela Finn crispen på mitten (skär med en vass liten kniv). Lägg på en klick keso och marmelad på varje. Garnera gärna med färsk mynta.

Fler enkla smaltips från Viktklubb.se