4 godsaker

– att njuta av i helgen

HÄLSA

Unna dig något lyxigt gott i helgen. Viktklubb bjuder på fyra läckra recept på desserter till helgmyset. Fler recept finns att finna på Viktklubb.se.

4 smarriga recept

Varm choklad med apelsin och kanel (4 port)
1 portion = 143 kalorier

Ingredienser:

4 dl Kelda Lagalätt (5%-ig grädde)
1 msk apelsinskal (1 strimla)
40 gram mörk choklad 70% kakao
1 tsk snabbkaffe
1 tsk kanel

Instruktioner:

1. Hetta upp Laga lätt i en kastrull med apelsinskalet.
2. Låt chokladen smälta däri.
3. Smaksätt med snabbkaffe och kanel.
4. Vispa chokladen ordentligt och servera i fyra små espressokoppar eller glas.

Choklad och hallonskum (4 port)
1 portion = 230 kalorier

Ingredienser:

100 gram mörk choklad
1 msk honung
6 dl lättmjölk
4 dl frysta hallon

Instruktioner:

Värm choklad, honung och mjölk i en kastrull så att chokladen smälter. Låt svalna. Tillsätt nästan alla hallonen och kör med en mixerstav så att det bildas skum. Häll upp i tallrikar och garnera med de resterande bären.

Fruktspett med vit choklad (4 port)
1 portion= 142 kalorier

Ingredienser:

2 st kiwifrukter
1 st banan
1 st nektarin
50 gram vit blockchoklad
10 gram mandelspån alltså, ca 2 msk
blötlagda trägrillspett

Instruktioner:

1.Sätt ugnen på 225°.
2. Skala och skär frukterna i lämpliga bitar.
3. Fördela bitarna på spetten.
4. Strö chokladen och mandelspånen över och grilla snabbt i ugnen tills chokladen smälter och mandeln får lite färg, ca 10 minuter. Servera genast.

Ljumma päron med ricotta, choklad- och kaffesmul (4 port)
1 portion = 151 kalorier

Ingredienser:

4 st päron små och mogna
1 msk fruktsocker
1 st citron pressad
4 msk ricottaost
0.5 msk kaffebönor (rostade)
20 gram mörk choklad (70% kakaohalt)
4 tsk lönnsirap

Instruktioner:

1. Skala och dela päronen i halvor. Kärna ur dem.
2. Koka upp fruktsocker och citronsaft i en kastrull och lägg i päronen. Låt de koka ett par minuter och ös då och då.
3. Krossa kaffebönorna i en mortel och riv eller hacka chokladen grovt.
4. Arrangera två päronhalvor per person i skålar och fördela ricottaost, choklad- och kaffesmul ovanpå. Häll några droppar lönnsirap över och servera direkt.