Svensk whisky – ja tack!

Aftonbladets Jon Hansson har besökt Mackmyra

Formen på pannorna kan skilja sig väldigt mycket mellan olika destillerier och anses spela stor roll för hur whiskyn kommer att bli. När man byter pannor knackar man ofta in den utbytta pannans bucklor och skråmor på efterträdaren för att de ska bli alldeles identiska. Destillationstekniker Hans Rombo tar en koll innan koket sätts igång.
Formen på pannorna kan skilja sig väldigt mycket mellan olika destillerier och anses spela stor roll för hur whiskyn kommer att bli. När man byter pannor knackar man ofta in den utbytta pannans bucklor och skråmor på efterträdaren för att de ska bli alldeles identiska. Destillationstekniker Hans Rombo tar en koll innan koket sätts igång.Foto: ANNA RÖNNQVIST
MAT & DRYCK

En liten whiskypinne kan ju vara gott.

Men hur gör man egentligen whisky?

Och får man göra det i Sverige?

Jodå. I Gävle är produktionen i full gång.

Aftonbladets Jon Hansson har besökt Mackmyra.

Foto: ANNA RÖNNQVIST