Startsidan / Wendela

Marie Lehman:

”Att vara mamma är min största uppgift”

Maries poäng på sig själv:

Marie Lehmann, 41, sportreporter på SVT.   Marie Lehmann, 41, sportreporter på SVT. Foto: Carl-Johan Söder/SVT
Maria André

YRKESKVINNA: 8

– Är för det mesta ganska nöjd med hur jag sköter mig på jobbet. Däremot sällan hundraprocentigt nöjd. Det finns alltid saker jag hade kunnat göra bättre. Jag analyserar de flesta arbetsdagar i efterhand, för att se vad jag gjorde bra respektive dåligt.

 

JÄMSTÄLLD: 8

– Jämställdhet handlar om rättvisa för mig. Jag ser mig som en jämställd person. Jag ogillar att dammsuga, min man hatar att tvätta. Hemma hos oss tvättar jag, medan han dammsuger och torkar golven, undantagslöst. Den av oss som är hemma på kvällen sköter middagen, både inhandling och tillagning, och läser läxorna med barnen respektive skjutsar dem till deras aktiviteter.

 

MAMMA: 9

– Att vara mamma är min största och mest ansvarsfulla uppgift. Jag lägger stor vikt vid att försöka göra det bra. Om jag och min man tillsammans så småningom har tre vuxna barn som trivs med sig själva och som fungerar i vardagen?–?då kommer vi att vara oerhört glada.

 

SKÖNHET: 10

– När jag var 12–13 år bestämde jag mig för att aldrig göra en skönhetsoperation. Min då 60-åriga mormor var det vackraste jag visste. Hon är född på tiotalet, har fyra barn och ett yrke som hon älskade. En stark, snäll mormor som är vacker just därför? Leende ögon går inte att operera. Jag försöker känna mig nöjd med det jag fått.

 

Så mycket tid lägger jag på:

 

TRÄNING

– Alldeles för lite nu för tiden. Jag elittränade basket fram till 22 års ålder och fortsatte sen med motionsidrott på ganska hög nivå ända tills jag började på SVT Sport. Nu finns inte längre tiden. Jag promenerar så ofta jag hinner och orkar.

 

UTSEENDE

– Jag klipper och färgar håret två gånger per år.

 

AVSLAPPNING

– Jag lyssnar på musik i bilen till och från jobbet.

 

KVINNLIG FÖREBILD?

– Jag har redan nämnt henne: min snart 89-åriga mormor.

Och min mamma förstås. Två kvinnor som var unga i helt andra tider, men ändå såg till att påverka sina liv i den riktning de själva ville.

Så tycker de om sig själva:

Unni Jerndahl: ”Jag har aldrig känt mig snyggare”

Marie Lehman: ”Att vara mamma är min största uppgift”

Elisabet Frerot Södergren: ”Min sambo är mer jämställd än jag”

Jenny Östergren: "Jag beundrar mina döttrar, vilka brudar”

Tilde: Jag är en 10-poängare Fem tv-kvinnor sätter betyg på sig själva

Senaste nytt
Senaste TV-klippen
Följ wendela
Om Aftonbladet