Startsidan / Wendela

Vi vet vad far vill ha!

    Klart att pappa ska ha en present!

    Här tipsar Aftonbladets experter om prylarna han garanterat kommer att älska.

Chips, glass eller skinka

Jon Hansson, matskribent:

Skippa slipsen, far vill ha något att äta.

    Budget: En påse potatischips. Endast saltade, inget sour cream-tjafs.

Gör en dip på 3 dl gräddfil, 1 liten riven vitlöksklyfta och en rejäl näve hackade färska örter – basilika, timjan, gräslök, körvel.

    Mellan: En burk chokladglass av stiligare märke.

Stek skivor av färsk ananas och apelsin i smör och lite råsocker tills de får en aning färg. Skvätt över mörk rom, tutta på om du vill, och servera till glassen.

    Lyx: 1 hekto jamon ibérico de bellóta (pata negra-skinka). Dyrt som stryk men förmodligen det godaste man kan äta.

    Baka baguetter ( www.tasteline.com/recept/sega_baguetter ). Skiva, rosta lätt och servera till Rolls-Royce-skinkan.


’Brütal legend’, finns till Xbox 360 och Playstation 3. Pris: 599 kr.

Peter Ottsjö, spelrecensent:

Skådespelaren Jack Black är 40 år och pappa sedan tre år. Jag är säker på att han skulle hålla spelet ”Brütal legend” som en utmärkt fars dag-present. Inte bara för att han själv spelar huvudrollen som roadien Eddie Riggs. Utan också för att ”Brütal legend” är en hyllning till hårdrock i spetsen och ett måste för alla farsor som en gång satt och tummade på vinylskivornas konvolut.


”Tre sekunder” av Anders Roslund och Börge Hellström. Pris: 179 kronor.

Ingalill Mosander, bokskribent:

En deckare är alltid ett säkert kort. Det är den bästa svenska kriminalroman jag har läst i år. Den är realistisk, hårdkokt, välskriven och oerhört spännande. För övrigt också nominerad av Svenska deckarakademin till årets bästa deckare.
Strumpor från Happy Socks. Pris: 70 kronor.

Sofi Fahrman, moderedaktör:

Strumpor är ingen fantasifull höjdare, men Happy socks sticker ut. Sprakande färger och mönster som kommer få din pappa på gott humör.

    Mer info: www.happysocks.com
Spotify, 99 kronor i månaden.

Markus Larsson, musikrecensent:

Ge karln ett Spotify-abonnemang. Tjänsten har sina brister, men det är fortfarande marknadens ledande verktyg för streamad musik. Även pappor måste ha koll på framtiden.


Iphone med gps-navigator och bilhållare. Gps-program: 695 kronor. Bilhållare: 1 095 kronor. Mobiltelefon: från 995 kronor och uppåt beroende på abonnemang.

Peter Pettersson, teknikreporter:

Ny mobiltelefon och gps – i ett. Till Apples Iphone finns en fullfjädrad navigator – som dessutom kan monteras, och laddas, i bilen med en hållare från Tomtom.
Biocheck. Pris: 100 kronor.

Jens Peterson, filmrecensent:

Det finns mycket sevärt på bio nu. ”Upp” är en underhållande resa för alla åldrar och kan man se den i 3D är det kul. Gott om bra svenska filmer också. Om det är långt till en biograf är en dvd perfekt. Varför inte en med journalister som hjältar? Russell Crowe är mycket stark i thrillern ”State of play”.Mad Men. Pris: 169–199 kronor på dvd (blu-ray: 60–70 kronor dyrare).

Jan-Olov Andersson, teverecensent:

En av de senaste årens absolut bästa amerikanska dramaserier. Handlar om människorna på en reklambyrå i 1960-talets New York, deras liv på kontoret och privat. Maktkamp, kärlek, sex och en perfekt fångad tidsanda. Tredje säsongen rullar just nu på amerikansk tv, de två första finns utgivna på dvd-boxar.

Senaste TV-klippen
Följ wendela
Om Aftonbladet