– Jag tror han blev triggad av min attityd

Helena Seger berättar om livet med Zlatan – för första gången

STÅR PÅ EGNA BEN Helena Seger, 40, lever med en av världens mest kända sportstjärnor – men poängterar att hon inte är någon ”fotbollsfru”. – Jag har jobbat hårt för mina mål, säger hon till tidningen ELLE.
Foto: ELLE
STÅR PÅ EGNA BEN Helena Seger, 40, lever med en av världens mest kända sportstjärnor – men poängterar att hon inte är någon ”fotbollsfru”. – Jag har jobbat hårt för mina mål, säger hon till tidningen ELLE.
RELATIONER

Hon är superkvinnan bredvid fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic.

Men Helena Seger, 40, vill inte kallas fotbollsfru.

Nu berättar hon om livet i Milano, hur hon träffade Zlatan, och varför hon inte vill gifta sig.

– Jag tror inte att någon förstår hur hårt jag har jobbat, säger hon till tidningen ELLE.

Zlatan, Helena och franska bulldoggen Trustor.
Foto: STELLA PICTURES
Zlatan, Helena och franska bulldoggen Trustor.

Få vet särskilt mycket om tvåbarnsmamman Helena Seger från Lindesberg.

De flesta känner henne som den blonda kvinnan vid Milanstjärnan Zlatan Ibrahimovics sida. Inte sällan omringad av barnen Maximilian, 4, och Vincent, 2.

Men i en exklusiv intervju i tidningen ELLE berättar hon nu om sitt liv med en av världens mest berömda fotbollsspelare. Fram träder bilden av en hårt arbetande kvinna – hon fick sitt första jobb som 11-åring – som vet vad hon vill.

Var marknadschef

Redan i 17-årsåldern lämnade hon sina föräldrar och två småsyskon i villaområdet i Lindesberg för att flytta till Malmö. Nu har hon en karriär inom marknads­föring och har bland annat varit marknadschef för lågprisflygbolaget Fly me och brand manager på Swedish Match och Malaco Leaf.

Samtidigt har drivkraften ibland varit det som fällt henne. När hon var 33 år jobbade hon så hårt att hon höll på att gå in i väggen, berättar hon.

– Jag kan inte gå och lägga mig om jag inte har gjort mitt yttersta. Det gäller allt från att vika tvätt till att skriva avhandling, säger hon till tidningen.

Möttes på en parkering

Det som förändrat hennes liv mest – mötet med Zlatan – skedde egentligen av en tillfällighet. Helena Seger var inte alls på jakt efter ett förhållande när deras vägar korsades på en parkeringsplats i Malmö för flera år sedan.

– När vi träffades hade han dubbelparkerat sin Ferrari vid min Merca. Jag var på dåligt humör och fräste att han skulle flytta bilen. Jag tror att han blev triggad av min attityd, säger hon till tidningen ELLE.

Det är ingen hemlighet att Zlatan är en bestämd person. Han letade upp hennes telefonnummer och de började dejta.

Zlatan – rak och orädd

Om deras gemensamma liv säger Helena Seger nu:

– Han är inte lätt att leva med, men det är å andra sidan inte jag heller. Han är rak och orädd och det är jag med.

I dag är paret världskänt. Deras steg följs dagligen av journalister världen över. När Helena Seger går på Zlatans matcher på San Siro, väntar både fans och fotografer på vipläktarna.

Men för Helena Seger är det fortfarande viktigt att inte bara leva genom Zlatan. Hon gör ingen hemlighet av att hon vill ha en egen karriär.

– Det har varit jobbigt att ingen förstått att det inte är några älskare eller pappas pengar, utan jag som jobbat hårt för mina mål. Jag är ingen fotbollsfru som har vunnit en skönhetstävling. Jag känner mig faktiskt frustrerad över att jag inte fått cred för det jag gjort, säger hon till ELLE.

Drömmen: ”Svenneliv”

Att vara ständigt omringad av livvakter tär också på familjen. Innerst inne drömmer paret om ett ”svenneliv”, berättar Helena Seger för tidningen. Och lite kärnfamiljsregler har hon lyckats peta in i familjens lyxlägenhet i centrala Milano.

– Hos oss står ingen och tar en macka vid diskbänken. Det är viktigt att vi samlas, får sitta ner. Ibland blir det nästan som små styrelsemöten, säger Helena Seger.

Men att gifta sig har hon aldrig drömt om.

– Jag tror att mitt oberoende skulle bli stört då.

Fotnot: Hela intervjun med Helena Seger går att läsa i ELLE nummer 12.