Ulrika Jonsson tappade 25 kilo

”Jag har jobbat hårt och är stolt över min kropp”

Då och nu. För ett år sedan efter att Ulrika Jonsson hade fött sitt tredje barn vägde hon 80 kilo. Idag har hon tappat en tredjedel av vikten och väger 54,5 kilo.
Foto: pressens bild, getty images
Då och nu. För ett år sedan efter att Ulrika Jonsson hade fött sitt tredje barn vägde hon 80 kilo. Idag har hon tappat en tredjedel av vikten och väger 54,5 kilo.
RELATIONER

LONDON

Ett år äldre.

25 kilo lättare.

- Jag har alltid velat gå i bikini utan att skämmas. Nu kan jag det, säger Ulrika Jonsson.

I maj förra året födde Ulrika Jonsson, 37, sitt tredje barn.

När dottern Martha kom till världen vägde mamma 80 kilo.

Sedan dess har kilona rasat.

I en intervju med Closer Magazine berättade Ulrika nyligen hur hon gått ner 25,5 kilo, och alltså nu väger 54,5.

Stolt över sin kropp

- Jag har aldrig varit särskilt stolt över mina ben, men nu har jag jobbat verkligen hårt för att få min kropp i bästa tänkbara form. Och jag är stolt över den.

- Det är vissa saker jag inte kan ändra på. Jag är 37 och har fött tre barn.

För att visa upp resultatet av all träning ställde Jonsson upp på bikinibilder för magasinet.

Samtidigt som hon minskat sin kroppsvikt med nästan en tredjedel är hon kritisk mot stjärnor som snabbt blivit av med kilon efter sin graviditet.

Hon nämner Victoria Beckham och Liz Hurley som exempel.

- Jag tror Posh svalt sig själv. Det är uppenbart att hon känner sig pressad att alltid vara smal. Det är inte rätt.

- Kvinnor får en väldigt farlig bild av hur vi ska se ut direkt efter en graviditet. Fler kvinnor skulle identifiera sig med henne om hon hade mer hull, i alla fall när hon är gravid.

Jonsson berättar att hon själv kommit i form efter en strikt hälsokur.

"Nyttig pasta är billigt"

Hon blandar aldrig kolhydrater och proteiner. Hon joggar och gör muskelstärkande övningar.

- Tidigare var bara tanken på att jag skulle springa åtta kilometer löjlig. Men jag började så smått och sedan ökade jag på efterhand.

En annan hemlighet är att byta vitt ris mot brunt, och vanlig mjölk mot lättmjölk.

- Inte alla kan ha råd med en personlig tränare, men det kostar inte så mycket att göra en nyttig pastarätt.

Christoffer Bjäreborn