Malin
Wollin

”Hur når de betygskraven med skitmat?”

 

 

Jan Björklund tycker att det är en god idé att sätta betyg i fyran. Har han kanske brist på förståndsvitamin? Ska vi ändå inte börja i rätt ände, betygsfreak.

 

Vad för slags betyg blir det när ungarna ska prestera grundade med näringsinnehåll à la genomsnittlig vägg? 

De flesta vuxna minns tortyren i matsalen med icke artbestämt kött som gömdes i blomkrukor eftersom arga Berta stod och såg till att den uttjänta creme fraiche-hinken för icke uppäten mat aldrig fylldes på.

Jag var livrädd för Berta.

Nu är jag livrädd att mina barn ska få bristsjukdomar.

 

De hatar min mat och de älskar skolmaten. Nu vet jag varför. Den innehåller ingenting.

För så är det, barn har ingen smak. De älskar sånt som är fult, onyttigt och trashigt.

Som litet barn drömde jag mig bort från mammas mörka bröd, tänk hemma hos Emma fick man allt rostbröd man kunde äta. LYLLO HENNE.

Jag blir på riktigt rädd när jag hör om Karolinska institutets studie.

 

I går kväll pratade jag med en mamma född 1966 som mindes sin skolmat.

”Vi fick fil och smörgås till lunch” sa hon och vi ojades oss och drog skämt om 1800-talet.

Men fil innehåller både Kalcium och B12. Så kanske är det 1800-talet som driver med oss.

Kom igen nu Janne B!

Högre lön till lärarna, mer gymnastik på schemat och MER FET FISK I MATSALEN.

Följ wendela