Mejla

Andreas Hansson

Heterovärlden slaktar kroppar som min 2017

Andreas Hansson: Därför är min kropp – tyvärr – din politik

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Emil Wesolowski

Jag har fått dem även i år.

Mejlen om ”alla nakna kroppar” i Prideparaden.

I år svarar jag med att själv visa mer hud än vanligt – här är varför.

I Uganda hängs sådana som jag ut i tidningen och fryses ut av ett helt samhälle.

I Tjetjenien förs sånna som jag till koncentrationsläger om inte deras egna familjemedlemmar hedersmördat dem först.

På Jamaica skjuts, knivhuggs och lynchas personer bara av misstanke att de är som jag.

Men det där är långt från Sverige tänker du. Sverige som hade kunnat rädda betydligt fler liv från länder som dessa.

I Sverige var sådana som jag klassade som kriminella och sedan sinnessjuka fram tills några modiga hbtq-personer satte ner foten 1979.

I Sverige har transpersoner bokstavligt talat hängts upp och ner och fått sina könsdelar utklippta ur sina kroppar innan de fick korrigera sitt kön. Detta ända fram till 2013.

I Sverige har vi ganska nyss fått gifta oss och än är det laddat om vi ska få skaffa barn eller inte.

I Sverige i dag går Alliansens Kristdemokraterna i Prideparaden trots att de har motarbetat hbtq-rättigheter så långt de kunnat i alla år och i veckan representerats av ledamot i KDU-styrelsen, Adam Davidsson som kallat hbtq-personers kamp för rätten till sina kroppar för ”perversa veckan”. Omåttligt populära Sverigedemokraterna – en tredjedel av folkets främsta val för demokratiskt styre av landet – vill inskränka aborträtten och ta bort samkönade äktenskap. Trots det vill Jimmie Åkesson att SD medverkar på Pride. Partiets riksdagsledamot Robert Stenkvist jämförde i går vår kamp med Anders Borgs påstådda sexuella övergrepp och förolämpningar.

SD:s avdelning i Nyköping kallade i februari Priderörelsens viktiga kamp för ”exhibitionistiska manifestationer för personer med extrema sexuella läggningar” och ändrade sedan till ”exhibitionistiska manifestationer för personer med extrema behov av att visa upp sina nakna kroppar”.

Runt om i världen slaktas kroppar som våra. Av samhälle och familjer. I Sverige, där mycket blivit bättre, får samhället så många transungdomar att må dåligt att de tar sina liv.

Kvinnor reduceras till sexuella objekt redan som barn.

Majoriteten i Prideparaden har kläder på sig. De som dömer gruppen hbtq-personer som lösaktiga och exhibitionistiska verkar därmed själv fixera sig vid nakenheten på ett ologiskt sätt.

Här trängs Birkenstocks och Dressmanplagg med högtidskläder dagen till ära.

Vissa av de som kastar av sig mer är exhibitionister, precis som bland heterosar, men resten gör det som ett fuck you till att du vill styra över deras kroppar. Till den heterosexuella värld som i dag dödar oss.

Min kropp är – tyvärr – din politik.

Hittills har du skött det ansvaret uselt.

Av: Andreas Hansson

Publicerad: