IFK Göteborgs dementi – efter supportrarnas anklagelser

Foto: Adam Ihse/TT NYHETSBYRÅN
Mats Gren

avFilip Durefelt

FOTBOLL

Ledande personer inom IFK Göteborg påstods ha försökt kuppa bort sportchefen Mats Gren från klubben.

Nu dementerar IFK Göteborg uppgifterna på sin hemsida.

– Grens framtid i föreningen har inte varit föremål för en diskussion, skriver klubben.

Det fortsätter att storma kring IFK Göteborg. Under onsdagen gick flera supportergrupper ut gemensamt och publicerade uppgifter om att sportchef Mats Gren ska ha försökt kuppas bort av ledande personer i klubben, bland annat ordförande Frank Andersson.

Supportergrupperna krävde Anderssons avgång, och den officiella supportergruppen Änglarna krävde en ”korrekt och uttömmande version” från IFK Göteborg om vad som hänt.

Kände sig tvingade att bemöta påståendena

Nu har klubben svarat – med fem punkter på sin hemsida. De skriver bland annat följande:

– Sportchef Mats Grens position eller framtid i föreningen har inte vid något styrelsemöte varit en fråga eller föremål för en diskussion.

Klubben påpekar att man inte kan eller ska kommentera rykten och spekulationer, men att man känt sig tvingade då det är ett flertal ”påståenden och anklagelser som är osanna”.

Göteborg kommenterade det hela på sin hemsida.

Tobias Hysén har även pratat med Göteborgs-Posten och Fotbollskanalen angående det påstådda spelarupproret mot Mats Gren tidigare i våras.

”Gren har fått en chans”

Hysén bekräftar att det fanns ett missnöje, men att man nu rett ut det. Att Mats Palmgren tog över rollen som klubbdirektör har hjälpt, menar anfallaren.

Tidigare satt Gren på dubbla roller i klubben, men nu är han bara sportchef.

– Jag tycker att både vi och Mats har jobbat vidare och nu är vi på väg mot att ha ett samarbete och jobba ihop igen. Det är inte världens enklaste grej att lösa, men han vet vad som har hänt, vi vet vad som har hänt och det är därifrån vi jobbar nu. Han har fått en chans att påverka problemen och jag tycker att han har tagit åt sig. Och givetvis tvärtom med, säger Hysén till Fotbollskanalen.

ARTIKELN HANDLAR OM