Mancini: ”Jag är bäste managern”

Av: Jonathan Ekeliw

Publicerad:

FOTBOLL

City-bossen: ”Vunnit mest senaste 15 månaderna”

Roberto Mancini.
Foto: AP
Roberto Mancini.

Roberto Mancini, 48, ryktas hänga löst som Manchester City-manager.

Oförklarligt, tycker italienaren.

– Jag har varit den bästa managern i England de senaste 15 månaderna, säger han enligt BBC.

I fjol stod mästarna Manchester City för en episk upphämtning under sluttampen av Premier League, och passerade ärkerivalen United tack vare Sergio Agüeros 3–2-mål mot Queens Park Rangers på stopptid.

I år har det dock gått tyngre för miljardbygget och med tolv omgångar kvar av ligaspelet skiljer det just tolv poäng upp till Sir Alex Fergusons mannar i tabelltoppen.

Dessutom slogs City ut ur Champions League redan i gruppspelsfasen – för andra året i rad – men trots det hävdar Roberto Mancini att han är Premier Leagues vassaste tränare just nu.

– Ser man till de senaste 15 månaderna har jag varit den bästa managern i England, säger italienaren enligt BBC.

Frustrerad

Det faktum att han har blivit mer och mer ifrågasatt under vintern och att många potentiella efterträdare nämns i media gör honom frustrerad.

– Under sex månader sas det att Manchester City skulle byta manager och att Pep Guardiola skulle komma in. Nu när Guardiola är klar för Bayern München sägs det att någon annan ska komma in, muttrar Mancini.

– Jag har vunnit en Premier League-titel, en FA-cup-titel, en Charity Shield-titel... det finns ingen manager som har vunnit lika mycket de senaste 15 månaderna.

Och Manchester City har fortfarande chansen att få lyfta minst en trofé under våren. På söndagen krossades Leeds med 4–0 i FA-cupen och i kvartsfinalen väntar Championship-klubben Barnsley.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN