Foto: Frida Wismar
Pepparkadsbröd - det går utmärkt att dublera receptet och göra två limpor samtidigt.

Farmors pepparkaksmacka

Bli först med att rösta!

Tänk dig en mjuk pepparkaka, men inte fullt så söt och formad som en limpa. Då har du farmors pepparkaksmacka, eller kungens äkta pepparkaka som den heter enligt farmors recept. Oemotståndligt god och enkel att blanda ihop! Ät den gärna med mycket smör och en riktigt gräddig ost.

Recept av Hela Sverige bakar-vinnaren Andréa Brändström, ”Från fika till fest”, Bonnier Fakta.

Farmors pepparkaksmacka

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 4.5 dl rågmjöl, grovt
  • 3 dl brun farin
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk mald kryddnejlika
  • 2 dl brödsirap
  • 3 dl mjölk, standard 3%
  • smör, till formen
  • ströbröd, till formen

Gör så här

avJohan Gunnarsson

ARTIKELN HANDLAR OM