Tama slagsmål i Sherwoodskogen

Robin Hood

Publicerad:
Uppdaterad:

TV

Kevin Costners ”Prince of thieves” kom samma år och var mycket bättre. Recensionerna och mun-mot-mun-metoden skrämde bort de flesta från den här filmen. Som visserligen är helt utan förtjänster. Den är trogen den legendariska historien. Den är påkostad när det gäller kulisser, kläder och antalet statister. Holländaren Jeroen Krabbé är utmärkt som den oberäknelige baron Daguerre. Men annars är detta en överraskande stillastående och händelsefattig äventyrsfilm. De stora slagsmålsscenerna är tama. Sämst är dock skådisarna som ofta ser ut som om de sprang omkring och lekte Robin Hood, inte agerade riktiga människor. Patrick Bergin i huvudrollen ser ut som en tvålfager Lasse Åberg och en sak är säker: ”Sällskapsresan” till Sherwoodskogen” är i alla fall inte en film jag har längtat efter. Med Uma Thurman. (1991)

TV 3 21.00

Perfect

John Travolta som journalist på Rolling Stone. Han gör artikel om hur gym är ställen att träffa ny kärlek, vilket sårar aerobics-instruktören Jamie Lee Curtis. I bakgrunden politisk skandal. Vid den här tiden var gymvärlden lite ny, så det var en sorts trend att människor träffade nya partners i träningslokalen.

Rolling Stones grundare Jann Wenner spelar sig själv. Och i början får Travolta en örfil av Carly Simon.

Två samvetsfrågor för Travoltas reporter. Ska han avslöja de vanliga människornas tankar kring kärlek? Och är han beredd att sitta i fängelse för en viktig fråga kring den politiska artikeln?

Regisserad av den James Bridges som gjorde ”Kinasyndromet”, ”Urban cowboy” och ”Bright lights, big city”. Filmer som också försökte ta pulsen på samtiden på något vis. (1985)

TV 3 0.20

Enhörningen

Bygger på novell av Sigfrid Siwertz och är ett drama om livslögn. Inga Tidblad spelar Harriet, vars tragiska livshistoria rullas upp, med otrohet, problembarn med mera. Många av dåtidens stora svenska skådespelare, som Olof Bergström, Sture Lagerwall och Edvin Adolphson. Sensmoral: Häng ingen bild av en enhörning i din unges rum. (1955)

SVT 1 14.25

En skön historia

Kärlekskomedi med en suverän skådespelartrio: Cary Grant, Katharine Hepburn och James Stewart, som Oscarsbelönades för bästa biroll. Specialskrevs för Hepburn. (The Philadelphia story, 1940)

TCM 22.00

Publicerad: