LeBron förbi Jordan – men ”Cavs” föll igen

Superstjärnan passerade legendaren

Foto: Jason Miller / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

avHampus Hagman

SPORTBLADET

LeBron James utmanar Michael Jordan om att anses som den bäste någonsin.

I natt passerade superstjärnan i alla fall Jordan på listan över flest antal 30-poängsmatcher i NBA-slutspelet någonsin.

Men trots att LeBron gjorde 33 poäng i nattens final förlorade Cleveland mot Golden State som nu leder finalserien med 3–0 i matcher.

Michael ”MJ” Jordan är fortfarande obestridd etta på baskettronen, men LeBron James närmade sig något efter sin 110:e match i slutspelet med minst 30 poäng – en mer än Michael Jordan och där Kobe Bryant är trea på listan med 88 stycken.

I själva matchen blev ändå LeBron överskuggad av motståndarnas Kevin Durant som stod för makalösa 43 poäng. Golden State Warriors är efter siffrorna 110–102 bara en seger från att ”svepa” Cavaliers och ta sin andra raka NBA-titel.

– Det var verkligen en tuff förlust. Vi hade våra chanser. Men vi har en ny möjlighet på fredag (natten mot lördag) att förlänga matchserien, säger LeBron James enligt TT.

Nästa, och möjligen sista, matchen i finalserien spelas i Cleveland tidigt på lördagsmorgonen, svensk tid.

– Jag vill inte låtsas som att vägen tar slut här. Några saker som vi gjorde måste vi göra bättre om vi ska vinna nästa match, säger Golden States stjärnforward Kevin Durant.

Foto: Gregory Shamus / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Kevin Durant, matchens jätte.
Dagens tv-höjdare 7 juni 00:19
ARTIKELN HANDLAR OM