Industrilokal nerbrunnen i Delsbo

avJamshid Jamshidi, Niklas Eriksson, Hans Österman

NYHETER

En industrilokal i Delsbo totalförstördes i en våldsam brand under lördagen.

Räddningstjänsten gick ut med ett viktigt meddelande till allmänheten som uppmanades att hålla sig inomhus på grund av den kraftiga rökutvecklingen.

Strax efter midnatt var branden under kontroll.

Branden började vid 18-tiden på lördagen. Senare under kvällen gick räddningstjänsten ut med viktigt meddelande till allmänheten med anledning av den kraftiga rökutvecklingen.

– Det är en omfattande brand och det är riktig svart rök som går upp i luften, sa Gunnar Löf, insatsledare vid Norrhälsinge räddningstjänst.

1 av 2 | Foto: LÄSARBILD

Branden under kontroll vid midnatt

”Det brinner i en industri med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation” hette det i varningen till allmänheten.

Branden började i ett garage och spred sig sedan till huvudbyggnaden på Köpmangatan i Delsbo. När brandkåren kom fram var industribyggnaden övertänd.

Omkring 20 brandmän från flera stationer jobbade under hela kvällen med att släcka elden och förhindra spridning.

Kring midnatt var branden under kontroll och insatsledaren och en stor del av räddningsstyrkan kunde återgå till stationen i Hudiksvall.

– Vi lämnade Delsbo klockan 00.15. Men det brinner fortfarande inne i byggnaden och vi har inte kunnat gå in. Tre man från brandkåren i Delsbo stannar kvar för efterbevakning, sa Gunnar Löf under morgonen.

Byggnaden inhyser flera verksamheter och en lägenhet på övervåningen. Den är nu helt nerbrunnen.

Orsaken till branden är ännu oklar.

– Man vet bara att det började brinna i det här garaget, säger Gunnar Löf.

Inga personskador har rapporterats.

Så gör du – om det börjar brinna 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM

Bränder