Henrik Fexeus bröllopsdilemma: ”Ingen har lust att viga oss”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Shimoda media
Henrik Fexeus med sambon Linda.

NÖJE

Ingen ville viga mentalisten Henrik Fexeus.

I ren desperation efterlyste han igår en vigselförrättare på Instagram.

– Det verkar vara på väg att lösa sig nu, säger Henrik till Nöjesbladet.

Han har gjort sig känd som en man som kan läsa tankar och även påverka saker med tanken. Men en sak har Henrik Fexeus, 46, gått bet på; att skaffa fram en borgerlig vigselförrättare till sitt och sambon Lindas bröllop i sommar.

Igår fredag gick han nämligen ut på sina sociala medier, Instagram och Facebook, och efterlyste en behörig person som kan viga dem.

Söker vigselförrättare på sociala medier

”Jag och min Linda kommer gifta oss i juli i Stockholm. Vilket är jätteroligt. Problemet är bara att vi inte hittar någon borglig vigselförrättare! Vi har nu kontaktat över 40 stycken via Stockholm Stad, och INGEN av dem kan / har lust att viga oss i sommar. Så nu ställer vi hoppet till er”, skrev han med rubriken ”VIGSELFÖRRÄTTARE SÖKES!”.

Nöjesbladet träffar Henrik och Linda på Tom Tits Experiments säsongsinvigning under lördagen och då förklarar han att problemet är på väg att lösa sig.

– Så ni såg efterlysningen? Ja, det verkar vara på väg att lösa sig. Vi har fått jättemånga förslag, till och med på Mona Sahlin, men det blir det nog inte. Vi vill ha någon som är lite kul, förklarar Henrik.

Han förtydligar även att de vigselförrättare som de kontaktat via Stockholm stad alla har politiska uppdrag och därför vill ha semester i juli inför arbetet med valet i höst, vilket är anledningen till alla ”nej tack”.

Friade på alla hjärtans dag

Henrik friade på alla hjärtans dag förra året under romantiska, men något kluriga, former. Han hade förberett ett antal brev som Linda skulle öppna på vissa klockslag när hon var iväg på ett jobbuppdrag. Alla brev innehöll ord som tillsammans bildade meningen ”Vill du gifta dig med mig?”.

När Linda till slut förstod vad allt handlade om blev hon ställd men väldigt lycklig. Henrik blev däremot en smula nervös när hon efter sista brevet inte hörde av sig.

– Under dagen kom jag på att jag kommer ju inte vara med när hon får själva ”frågan”. Och sedan när jag inte hörde något från henne... Tänk om hon hon inte vill?

Men Linda ringde upp kort därefter och tack och lov blev det ett ”ja”.

Bröllopet kommer att äga rum i sommar under juli månad.

Blir intimt bröllop

Bröllopet blir intimt. Både vigselceremonin och festen äger rum i Stockholm och det är bara parets vänner som är bjudna.

– Varken jag eller Linda umgås speciellt mycket med vår släkt, så de är inte bjudna.

Henrik och Linda har varit tillsammans i tio år och det är han som har stretat emot när det gäller bröllop.

– Jag har varit gift tidigare och det var sådär... Jag har varit motståndare hela tiden, men nu blir det av.

Paret har gemensamma sonen Milo, 6, och Henrik har barnen Sebastian och Nemo från sitt tidigare äktenskap.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN