Max och Ann-Sofie flyttade in i drömhuset – då blev Max dödssjuk

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Max Fettinger och Ann-Sofie Aldebert hade köpt drömhuset där de skulle bygga upp sitt liv med sina två barn.

När de planerar att renovera huset börjar Max må dåligt – och det visar sig vara cancer. I samma veva upptäcker de att husets vind är full av mögel.

– En sak man tänker på är döden såklart. Den är närvarande varje dag, säger Max i ”Sofias änglar”.

Ann-Sofie Aldebert, Max Fettinger och deras barn Anton och Moa köpte huset i Huddinge utanför Stockholm med planer på att bygga ut och renovera för att skapa sitt drömboende.

Men plötsligt börjar Max må dåligt. Han får svårt att svälja och kan knappt äta eller dricka.

Det visar sig att Max har en elakartad tumör i strupen. Han får genomgå strålbehandling och en tuff operation.

När familjen tror att faran är över och att livet ska återgå till det normala kommer skräckbeskedet: cancern har spridit sig till lungorna.

I programmet berättar Max om sina rädslor:

– Man är helt annorlunda. Man tänker på andra saker nu. En sak man tänker på är döden såklart. Den är närvarande varje dag. Det som håller igång en är att man känner att man inte är färdig. Man har mycket mer att ge, man vill vara med om så mycket mer, se sina barn växa upp, gå i skolan och bli vuxna.

Svartmögel på vinden

Men som om familjen inte hade nog med problem så upptäcker Ann-Sofie och Max i samma veva att husets vind är invaderad av mögel.

– Det är otroligt viktigt för oss att vi kan vara i ett hus som vi kan få lugn i, säger Ann-Sofie.

När ”Sofias änglar” kommer till familjen kan de konstatera att det rör sig om svartmögel och börjar genast sanera vinden. De renoverar även köket och bygger om så att barnen Anton och Moa får varsitt rum.

Änglarna bjuder Max och Ann-Sofie på en spahelg på tu man hand medan de donar i huset. När familjen kommer hem igen möts de av ett nytt kök, två varsina rum till barnen och en mögelfri vind. De har dessutom lagat Max gamla sportbil som stått oanvänd i garaget.

Vänner och familj har samlats för att välkomna familjen, som är rörda till tårar av änglarnas jobb.

– Alla ni som varit här och jobbat i veckan, tack. Ni är fantastiska, säger Ann-Sofie till Sofia och teamet med gråten i halsen.

Sofias änglar sänds på måndagar 21.00 i Kanal 5.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN