Fick två gula – spelade vidare

avKristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:

Petter Gustafsson om domaren: Underkänd

Trots två gula kort spelade Petter Gustafsson vidare.

Djurgårdsbacken tyckte att domaren Tobias Mattsson var rakt igenom underkänd – men vägrade hjälpa honom genom att erkänna utvisningen.

– Kan han inte ens hålla koll på det tänker inte jag säga till.

I slutminuterna sprang Petter Gustafsson fram för att varsko lagkamraterna: ”jag har fått två gula kort och kan åka ur, men domaren har inte märkt något!”.

Då hade backen nyss varit på en offensiv räd, fajtats med Gais Johan Rundqvist och fått sin andra varning för matchen.

– Helt overkligt, tycker jag. Vi har en fifty-fiftyduell där båda kampas om bollen och sliter i varandra, säger Gustafsson.

Hur tänker du när du inte får rött?

– Jag är fullt medveten om att jag har två gula men tänker inte säga till. Men jag förstår att jag kommer åka ut efter någon minut.

Underkänd insats

Hur ser du på Mattssons insats?

– Underkänd. Det är ingen ful match som pågår, nästan inga närkamper alls, ändå rycker han sönder mycket av spelet. Han blåser hela tiden och vill ha det så. Tyvärr.

Gais förde spelet i slutet utan att skapa sylvassa chanser. Två minuter efter Gustafssons varning, i ordinarie speltidens sista minut, korrigerade Mattsson missen och delade ut rött kort. Efteråt ber han om ursäkt – men står på sig om andra varningen.

– En tröjdragning. En strut. Tröjan ser ut som en strut, så han drar i den, säger Mattsson.

Vad beror det på att du missar att han var varnad?

– Ah, man har kontroll och hjälps åt kring de här bitarna. Jag hade missat i det här fallet att nummer fem hade en varning och blir uppmärksammad på det, då blir konsekvenserna att han åker ut. Så det var en miss av mig.

Vill inte kommentera

Förbundets domarbas Bo Karlsson vill inte säga hur han ser på Gustafssons eller Mattssons agerande, utan vänder sig emot att händelsen ska uppmärksammas

i Sportbladet.

”Varför söker DU bara negativa saker? ”, skriver han

i ett sms.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM