Här är nöjesparken som inför rökförbud

avMiriam Bratt

1 av 3 | Foto: STIG-ÅKE JÖNSSON
På Tosselilla sommarland blir det snart rökförbud

Extra städning för personalen, klagomål från besökare och extremhettan är bara några av anledningarna till att Tosselilla sommarland nu inför rökförbud.

– Det är en plats som framför allt är till för barn. Då ska man inte behöva få rök på sig, säger driftchefen Tommy Bauer till Aftonbladet.

Efter klagomål från besökare har personalen på Tosselilla sommarland i skånska Österlen tagit ett beslutet – under lördagen införs ett rökförbud i parken, skriver Ystads Allehanda.

– Folk har hittat fimpar både här och var. Det är inte jätteroligt i en park som är till för barn, säger Tommy Bauer, driftchef på Tosselilla Sommarland, till Aftonbladet.

Efter att ha funderat länge på att införa förbudet blev det dags, delvis på grund av den extremma hetta och brandrisk som råder.

Förbud från och med lördagen

Inför att parken öppnade under lördagen hade skyltar därför satts upp som informerar gästerna om vilka regler som gäller.

Det kommer dock att finnas tre mindre områden där det är tillåtet att röka, dessa ska inte vara så synliga.

– Det är många rökare som är positiva också.

Torkan del av anledningen

Orsakerna bakom beslutet är klagomål från besökare och den belastning som alla fimpar innebär för personalen som måste städa bort dem. Förutom det har även sommarens torra klimat skyndat på beslutet.

– Det känns helrätt att vi tagit det här beslutet.

Förbudet gäller även vattenpipor.

ARTIKELN HANDLAR OM

Österlen

Rökning