Röglemålvakten tillbaka på is efter hjärnskakningen

Stjärnback petas igen – på väg bort?

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Han har varit borta från spel på grund av hjärnskakning i snart tre månader.

Nu är Rögles målvakt Ville Kolppanen tillbaka på isen igen.

Det skriver Helsingborgs Dagblad.

Inför årets SHL-säsong värvade Rögle in den finländska målvakten Ville Kolppanen från KHL-laget Neftekhimik Nizhnekamsk. Han var tänkt att bli lagets förstemålvakt i satsningen för att etablera sig i landets högsta serie, men ödet ville något annat.

När Rögle ställdes mot Malmö i ett hett derby i premiären den 16 september fanns målvakten inte med i truppen. Första uttalandet var att det handlade om sjukdom, men det kom senare fram att finländaren drabbats av en hjärnskakning.

Den 18 oktober kunde sedan Sportbladets Hockeystudio visa unika rörliga bilder från träningshallen på det olyckssaliga skottet – avlossat av forwarden Daniel Sylwander – som hållit målvakten borta från spel ända fram tills nu.

På bilderna såg man hur målvakten försökte skydda ansiktet med plockhanden men inte hann utan i stället föll med ansiktet mot isen.

Comeback på is under onsdagen

– Han är borta på obestämd tid. Vi vet faktiskt inte hur länge han är borta. Han fick ett skott i huvudet och har inte mått så bra. Det går åt rätt håll, men det går sakta, sa Anders ”Masken” Carlsson, tidigare sportchef, till Sportbladet för en månad sen.

Nu börjar dock comebacken närma sig för finländaren. Det är Helsingborgs Dagblad som rapporterar under onsdagen att målvakten var med på is under dagens träning för första gången sedan skadad uppkom i september.

Stjärnback på väg bort?

Enligt tidningen är dessutom stjärnbacken Cade Fairchild allt närmre en flytt bort från klubben. Amerikanen har haft en tuff höst, och saknades i laguppställningen i tisdagens seger hemma mot Frölunda (4–3).

I morgon torsdag, när Rögle gästar Gavlerinken Arena och Brynäs, är inte heller amerikanen med.

— Han kommer inte att vara med i truppen mot Brynäs, säger sportchefen Chris Abbott till HD.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!