”Fotbollen är inte redo – jag har valt det här”

avPatrik Brenning

Publicerad:

Slutade med fotboll – för att bli gayporrstjärna

Gazet van Antwerpen i dag.

Jonathan De Falco gav upp drömmen om att bli fotbollsstjärna av rädsla för att hans sexuella läggning skulle skapa problem.

Nu har 26-åringen slagit igenom som homosexuell porrstjärna och kritiserar fotbollens trångsynthet.

– Jag har själv valt det här livet. Fotbollsvärlden är inte redo för öppet homosexuella spelare, säger De Falco till Gazet van Antwerpen.

Jonathan del Falcos karriärval har fått stor uppmärksamhet i hemlandet Belgien och återigen startat debatten om fotbollens syn på homosexuella. 26-åringen valde bort sporten, där han tidigare spelade för högstadivisions-klubben Oud-Heverlee Leuven men avslutade i division 3-klubben Racing Mechelen, då han var rädd för hur medspelare och motspelare skulle se på hans sexuella läggning.

”För liten tolerans”

– Fotbollsvärlden är inte redo för öppet homosexuella spelare. Det finns fortfarande för mycket fördomar och för liten tolerans, säger De Falco till Gazet van Antwerpen.

De Falco beskriver i en intervju med belgiska Nieuwsblad hur han till slut inte orkade med att leva i garderoben längre.

– Jag kände mig mer och mer bekväm med den jag var. Jag var tvungen att fortsätta spela men efter samtal med min klubb kom jag överens om att lämna tidigare. Jag ville förändra mitt liv.

”Hade skapat problem”

De Falco har nu lämnat sitt dubbelliv och kommit ut ur garderoben i stor skala. Den före detta fotbollsspelaren på väg att slå igenom stort som homosexuell porrstjärna.

– Allt har gått väldigt fort. Jag hade inte förväntat mig den här succén. Det här är inget som kommer vara för evigt men jag njuter av det medan jag kan. Jag har inte hamnat här av desperation. Jag har valt det här livet.

– Sedan jag var 20 år har jag umgåtts i gaycirklar men ingen märkte något när jag spelade fotboll. Om de hade fått reda på min läggning hade det utan tvekan skapat problem.

Publicerad: