”Han förtjänar att vara i Hall of Fame”

avStefan Persson

SPORTBLADET

Skandalstjärnan Ben Roethlisberger väcker delade känslor

Foto: Scanpix
Efter ett år kantat av svarta rubriker kan Ben Roethlisberger vinna sin tredje Super Bowl.

DALLAS. Hyllad för sina insatser på planen, men ifrågasatt för sitt skandalomsusade privatliv.

Inför sin tredje Super Bowl laddade Pittsburghs quarterback Ben Roethlisberger med – ännu ett nattklubbsbesök.

– Det är en tradition, säger ”Big Ben”.

För fem år sedan blev Ben Roethlisberger den yngste quarterbacken någonsin att vinna en Super Bowl-titel. Han ledde sitt Pittsburgh Steelers till ytterligare ett mästerskap för två år sedan och på söndag kan 28-åringen ta titel nummer tre.

– Om du frågar mig om Roethlisberger förtjänar att vara i ”Hall of Fame”, så svarar jag: ”Absolut”. Han behöver inte ens vinna en tredje titel. Men om han gör det, så skulle det inte finnas någon tvekan överhuvudtaget, säger NFL-journalisten John McClain.

En av de största

Roethlisberger är med andra ord en av NFL:s största stjärnor. Hans ”meritlista” utanför planen är dock inte lika imponerande. Vid två tillfällen har han anklagats för sexuellt ofredande. Den senaste incidenten – som skedde i mars 2010 – ledde inte till åtal. Men det stoppade inte NFL från att stänga av ”Big Ben” i fyra matcher.

Med tanke på sitt rykte, hade det kanske varit smart av Roethlisberger att ligga lågt under dagarna fram till Super Bowl. Häromdagen kunde dock sajten TMZ rapportera att quarterbacken på tisdagen varit ute och festat på en pianobar i Fort Worth.

– Det är en tradition och vidskepelse. Varje tisdag under Super Bowl-veckan, så tar jag mina linjespelare på middag. Vi hade en trevlig kväll, sa Roethlisberger på en presskonferens.

Stöd av coachen

Även Steelers coach Mike Tomlin försökte tona ned krogbesöket, som enligt TMZ kostade ”Big Ben” runt 6 000 kronor.

– Jag är inte ett dugg bekymrad. Det är normalt för killarna att äta middag, tro det eller ej. Under säsongen så händer det att killarna går ut på måndag, tisdag och onsdag. Tro det eller ej, de här killarna har ett liv, sa Tomlin.

ARTIKELN HANDLAR OM

NFL