Devils vs Lehner: 2-1

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Svenske JVM-målvakten höll ensam på att rädda sitt Ottawa mot New Jersey

NEW YORK. I två perioder i natt var det Robin Lehner mot New Jersey Devils.

Han slet som ett djur och höll sånär på att hjälpa Ottawa till en inte helt välförtjänt poäng, men till slut fick han ge sig.

– Jag är aldrig glad när jag förlorar men tycker att jag spelade rätt bra, säger den 19-årige JVM-målvakten efter att ha motat 31 av 33 skott.

Lehner gör en av sina 31 räddningar.
Foto: AP
Lehner gör en av sina 31 räddningar.

Det är verkligen ingen överdrift att påstå att pånyttfödda New Jersey spelade mot Robin Lehner i Prudential Center i Newark i natt.

Under de två första perioderna avlossade Kovaltjuk & co 25 skott mot honom — och samtidigt fick Ottawa iväg ynka sex. Jo, sex sketna skott.

Ändå stod det 1-1 efter 40 minuter.

– Det råder inga tvivel om att Robin höll oss kvar i matchen. Jag vet inte om vi verkligen förtjänade någon chans, men han såg till att vi fick en, säger backen Chris Phillips till Ottawa Sun.

Vill inte klandra lagkamraterna

I slutakten lyfte sig gästerna från den kanadensiska huvudstaden något, men Devils fortsatte pumpa på och till slut lyckades Dainius Zubrus pricka in den avgörande 2-1-pucken på Lehner.

Ändå hyser den unge svensken inget agg mot lagkamrater som inte lyckades uträtta mer ute på isen.

– Vi måste förstås få iväg fler skott, men det här är sånt som händer. Då gäller det för mig att inte släppa in fler mål än att vi fortfarande har en chans, säger han till Ottawa Sun.

Och det höll alltså nästan på att lyckas.

– Jag är aldrig glad när jag förlorar, men tycker att jag spelade rätt bra, konstaterar han.

Kan få starta mot Detroit

Coachen Cory Clouston håller med – och överväger att belöna rookien från Göteborg med en ny start mot självaste Detroit hemma i Ottawa kommande natt.

– Ja, det är inte omöjligt att han får spela igen. Han var mycket bra ikväll, säger befälhavaren till Sun.

Om det ska sluta lyckligt får lagkamraterna – som förlorat sju raka matcher och tretton av de senaste fjorton – höja sig något alldeles oerhört.

Red Wings – med långtidsskadade Pavel Datsyuk och Dan Cleary tillbaka i laguppställningen – är en av de svettigaste utmaningar en målvakt kan ställas inför.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN