I kväll ska han stoppa polarna i AIK i cupen

avOskar Månsson

Eriksson het inför cupmötet

Han har spelet i AIK i mer än tio år och ser alla matcher med klubben i hans hjärta.

I kväll ska han göra allt för att besegra dem.

– Det blir känslosamt, säger Åvidabergs Magnus Eriksson inför cupmötet.

Han var inte mer än sex-sju år när han började spela i AIK och det är egentligen den enda klubben som han tillhört innan han gick till Åtvidaberg i vintras.

– Förutom när jag var utlånad till Väsby har det bara varit AIK. Jag är uppväxt i Huvudsta, tio minuter från Råsunda, säger Magnus Eriksson.

”Funkar otroligt bra”

I dag ställs han alltså mot sina gamla klubbkompisar. Och han gör det med ett bra självförtroende: på de inledande omgångarna har det blivit fyra mål för anfallaren som därmed är i delad ledning av superettans skytteliga.

– Det känns som att jag tagit helt rätt steg. Jag får speltid i ett bra lag och det funkar otroligt bra att spela med Oscar Möller på topp. Grunden är att han sticker i djupled och jag möter, även om vi inte får bli för lättlästa.

Du fick ett genombrott i fjol när du gjorde elva mål för Väsby. Hur nära var det att det blev AIK?

– Det var aldrig riktigt nära faktiskt, de hörde knappt av sig. Jag hade något möte med Jens (Andersson, sportchef) men det var mest för att checka läget.

Blev du överraskad?

– Hade jag varit i deras situation hade jag gjort det annorlunda. Men för mig har det blivit riktigt bra att gå till Åtvidaberg.

I dag ställs Eriksson alltså mot ett helt gäng av sina gamla polare. Så sent som i förrgår träffade han till exempel Viktor Lundberg.

– Öga mot öga har vi varit schysta mot varandra, men över nätet och på mobilen har det blivit en del glåpord.

Brukar du kolla när AIK spelar?

– Ja, jag ser alla matcher fortfarande. Det blir känslosamt förstås. Men jag får lägga det där åt sidan i två timmar när det är match.

ARTIKELN HANDLAR OM