”Det var värsta förnedringen”

avEmil K Lagnelius

FOTBOLL

Läs utdrag ut Zlatans kommande självbiografi

Zlatan Ibrahimovic.

Nu finns ett första utdrag ur självbiografin ”Jag är Zlatan Ibrahimovic”.

Där berättar han om en utebliven dejt.

– Det var värsta förnedringen. Hon har säkert blåst mig, tänkte jag.

Boken ”Jag är Zlatan Ibrahimovic” släpps den 15 november – men redan nu har Albert Bonniers Förlag släppt ett utdrag ur boken, som är skriven av David Lagercrantz, med hjälp av Zlatan Ibrahimovic.

"Varför kom hon inte? Tyckte hon inte om mig längre? Det gick en minut, två, tre, tio minuter, och till slut pallade jag inte längre. Det var värsta förnedringen. Hon har säkert blåst mig, tänkte jag. Vem skulle vilja ha en date med mig? Och så drog jag därifrån. Jag skiter väl i henne, typ. Jag ska ändå bli fotbollstjärna. Men alltså, det var dummaste grejen. Tjejens buss hade bara varit lite försenad. Det var chaffisen som velat ta en cigg eller nåt, och hon kom dit precis efteråt och blev lika ledsen som jag”.

Vad hände med Pep?

I boken ges en helt ny och skakande bild av uppväxten i Rosengård. Med sina egna ord berättar Zlatan om papporna från den fina sidan av stan som försökte få honom utslängd från Malmö FF. Han berättar om kampen och striderna i Ajax, om köpet till Juventus, succén i Italien och spelskandalen som höll på att förstöra hans karriär.

Han berättar om Inter och segrarna, om Mourinho, målen och de stora stjärnorna – men även om Helena, barnen och om livet bakom strålkastarljuset.

Och för första gången avslöjar Zlatan precis vad som hände med Pep Guardiola i Barcelona.

"Det här har varit ett för mig annorlunda, roligt och mycket personligt projekt. Det här är mitt liv – det här är min historia", säger Zlatan Ibrahimovic i ett pressmeddelande.

I kväll väntas Zlatan Ibrahimovic spela från start när Milan tar emot Parma. Matchen visas på TV11 klockan 20.45.

ARTIKELN HANDLAR OM