Bosse gnäller - Anders äger

Publicerad:
Uppdaterad:

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

"KALASBRA PROGRAMLEDARE" Många har åsikter om Anders Lundins vara eller icke vara på Skansen. En som gillar honom är 16-årige Ludwig Kristiansson. Han var en av de 5 000 ”skrikande ungar” framme vid scen när Gyllene Tider uppträdde på Skansen tidigare i sommar och han tycker att Bosse Larssons inställning ”Det var bättre förr” går emot en positiv och nödvändig förändring: ” Allsång på Skansen  är till för hela svenska folket och inte endast pensionärer.”
"KALASBRA PROGRAMLEDARE" Många har åsikter om Anders Lundins vara eller icke vara på Skansen. En som gillar honom är 16-årige Ludwig Kristiansson. Han var en av de 5 000 ”skrikande ungar” framme vid scen när Gyllene Tider uppträdde på Skansen tidigare i sommar och han tycker att Bosse Larssons inställning ”Det var bättre förr” går emot en positiv och nödvändig förändring: ” Allsång på Skansen är till för hela svenska folket och inte endast pensionärer.”

DEBATT

Hej Bosse,

när jag läste ditt debattinlägg blev jag lite fundersam. Du nämnde att det borde vara som förr. Jag tycker inte om att höra ”Det var bättre förr”. Vi lever nu och inte för tio år sen. Allsång har funnits länge, otroligt länge. Låt oss ta vara på det och inte förstöra programmet genom att skriva och säga att ”Det var bättre förr när Bosse hade programmet eller när Lasse hade det”. Vi ska inte hota med att stänga av tv-apparaterna bara för att man inte får som man vill! Det blir en negativ stämning över det hela då.

Tiderna förändras, ungdomar kollar mer och mer på allsång och det tycker jag är en postitiv utveckling! Jag tycker även att man har förnyat programmet otroligt bra. Jag har alltid velat sett mera aktuella artister än äldre herrar som spelar trumpet och sjunger jazz (även om jag inte har något emot det).

”Allsång på Skansen” är till för hela svenska folket och inte endast pensionärer, det är ett mycket underhållande program, vare sig man är ung eller gammal.

Du skrev också att pensionärerna vill ha mera allsång i programmet. Min fråga till dig är då: Har du åkt runt och frågat alla pensionärer vad de tycker om allsång? Du borde väl veta att man inte kan dra alla över en kam! Vi har äldre människor i Sverige och det vet vi alla. Men det finns även otroligt många yngre tittare. Jag tycker att man ska blanda mer som man har gjort nu.

Du nämnde i ditt inlägg att ”när var det senast man hörde en Taube-låt i P3?” Svaret på det är ju att även SR satsar mer på ungdomar, därför har P3 blivit en ungdomskanal, vilket är jättebra!

Mitt tips till dig är att slå på P4 i stället. Där har man lite mer av den musik du kanske gillar.

Vi kan inte leva i ett Sverige som står still i utveckligen vad gäller tv-produktion. Tv-bolagen vill självklart ha ett vinnade koncept och det gäller även ”Allsång på Skansen”. Då måste man pröva sig fram och inte bara ha det som det var förr. Mer ungdomar kollar och det får man ta hänsyn till och då lägger man till fler aktuella artister. Mitt råd till dig Bosse är att släppa taget om allsången.

Bosse, du nämnde den helt fantastiska Babben Lasson som både uppträdde och presenterade Gyllene Tider i program nummer två och du skrev att det stod 5 000 skrikande ungar framme vid scenen som gjorde att man inte hörde vad Babben sa. En av dom som skrek var jag. Jag tycker att Gyllene Tider är jättebra och tydligen så tycker de 4 999 andra som var på allsång det också.

Ska inte vi som tycker om ett så legendariskt band få se dom? Det har varit en dröm att få se dom! Nu när jag fick det så klagar alltid någon.

Mitt slutord: Vi har väntat på en programledare som Anders Lundin, han är kalasbra. Jag hoppas att Anders Lundin tänker på Grynets motto när folk klagar: Ta ingen skit! Du äger!

Ludwig Kristiansson (16 år - gillar allsång och Gyllene Tider)

Publicerad: