Norsk polis jagar svensktalande man efter knivdåd i Oslo

avIsabelle Nordström

NYHETER

Tre personer är skadade efter att ha blivit knivskurna i centrala Oslo.

Nu jagar polisen två personer – varav en svartklädd svensktalande man som setts springa från platsen.

– Vi har kontrollerat flera personer som passar in i den här beskrivningen, men ingen är gripen, säger Vidar Pedersen vid Oslopolisen.

Larmet kom in till norska polisen vid 02.02 natten mot söndagen. Tre personer hade blivit skadade i ett knivslagsmål på Storgata i centrala Oslo. En man hade skadats i magen och vårdas för kritiska skador, rapporterar norska medier.

– Det är en man i sena 30-åren. Han blev körd direkt till operationsbordet på Ullevål sjukhus, säger Vidar Pedersen till TV2.

Ytterligare två män i 20-årsåldern knivskadades och de sökte själv vård på akuten. De har allvarliga skador men det uppges inte vara livshotande.

Jagar svensktalande man

Vittnen har sett minst två personer springa från platsen. Den misstänkte gärningsmannen uppges ha nordafrikanskt utseende, vara runt 160 centimeter lång och prata svenska uppger polisen för TV2.

– Vi har en omfattande sökinsats efter gärningsmannen. Vi har kontrollerat flera personer som passar in i den här beskrivningen, men ingen är gripen, säger Vidar Pedersen.

Mannen beskrivs som smal och var klädd i svart mössa och svart jacka.

– Just nu letar vi efter en gärningsman men vi kan inte utesluta att det är flera, säger Pedersen.

Senare meddelade polisen att man söker efter ytterligare en person.

– Vi är intresserade att komma i kontakt med två personer som setts springa från platsen. En förmodad gärningsperson och en annan som sprang samtidigt, säger utredningsledare Tor Grøttum till till VG.

1 av 2 | Foto: NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Går igenom kameror

Nu går polisen igenom övervakningskameror i området.

Polisen har spärrat av brottsplatsen på Storgata och tekniker har säkrat spår. Alla tre som knivskadats är kända av polisen sen tidigare säger Pedersen.

I oktober förra året greps svensken Makaveli Lindén, 20, i Frankrike efter att ha knivhuggit 24-årige Heikki Bjørklund Paltto till döds.

ARTIKELN HANDLAR OM

Oslo

Brott

AB Voice