Tampa sänkte Rangers: ”Vi var sega”

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Mary Altaffer / TT

NEW YORK. Det var inte långt ifrån att Rangers anfört av rykande hete Mika Zibanejad kom åt dem i natt, men överlägsna serieledarna från Tampa höll ut, tog säsongens 39:e seger och spräckte 80-poängsbarriären

– Det är ju bra att vi vinner, men vi var lite sega idag. Vi får ta och lära oss att vi ibland måste slå en enkel sarg-ut fast vi egentligen inte vill, säger Victor Hedman till Sportbladet efter 3-2-segern.

Tampa Bay Lightning är just nu ett mycket bättre hockeylag än New York Rangers, nergrottade i sin omtalade ”rebuild, och ska vinna möten som det på Madison Square Garden i natt utan alltför svåra vedermödor.

I andra perioden såg det också ut som att exakt det var på väg att hända. Serieledarna ”cruisade” upp i 3-0-ledning - bland annat efter ett Steven Stamkos-mål Victor Hedman assisterade mycket snyggt till - och hade allt under kontroll.

Men sedan släppte de på gasen och Rangers förstakedja höll sånär på att utjämna på egen hand. Mika Zibanejad spelade, mycket snyggt fram till två mål – det andra med benägen assistans av Henrik Lundqvist – och hade bud på mer under en rejäl forcering i slutperioden.

– Ja, säger Hedman när han sitter och pustar i omklädningsrummet efter slutsignalen, Zibanejad och Zuccarello och Kreider är inne i ett stim just nu, det märker man. De var väldigt duktiga.

”Super Bowl-party”

– Men samtidigt var vi lite sega och gjorde inte riktigt vad vi skulle. Vi ger upp för mycket, Domingue i kassen räddade oss flera gånger. Vi ska ju egentligen stänga en sån här match när vi har  tremålsledning och får ta och lära oss att vi ibland måste slå en enkel sarg-ut fast vi egentligen inte vill.

Nå, Bolts höll ändå ut och tog sin 39:e seger för säsongen. Därmed är de först att spränga 80-poängsvallen. Med bred marginal. Närmaste konkurrenten, Calgary, har 71. Och som bekant – NHL har fortfarande tvåpoängssystem.

– Nu åker vi hem och är lediga i två dagar och passar på att ha Super Bowl-party. Det blir skönt, säger Anton Strålman.

– För sedan är det bara att ladda om ordentligt. Vi har extremt mycket matcher i februari, jag tror det är tretton-fjorton på 24 dagar. Då gäller det att vara på tårna.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM