Löw tar ut fyra debutanter

Publicerad:

FOTBOLL

Schweinsteiger tillbaka efter skada

Årets första träningslandskamp inför VM.

Då tar Jogi Löw ut fyra debutanter i den tyska truppen.

Matthias Ginter, Shkodran Mustafi, Pierre-Michel Lasogga och André Hahn har alla chans till debut mot Chile på onsdag.

Matthias Ginter, Freiburg.
Foto: AP
Matthias Ginter, Freiburg.

Tyskland, som vann Sveriges kvalgrupp i överlägsen stil, är en av de favorittippade nationerna inför sommarens VM i Brasilien.

Tyskarna börjar VM-uppladdningen med träningsmatchen mot Chile på onsdag. I dag presenterade förbundskaptenen Jogi Löw sin 21-mannatrupp – och den innehåller fyra debutanter.

”Ser fram emot att lära känna dem”

Löw har tagit ut Matthias Ginter, Freiburg, Shkodran Mustafi, Genoa, Pierre-Michel Lasogga, Hamburg, och André Hahn, Augsburg i sin trupp till landskampen.

– Shkodran Mustafi och Mattias Ginter har vi haft koll på sedan tiden i U21-landslaget. Precis som Pierre-Michel Lasogga och André Hahn förtjänar de verkligen sina nomineringar. Jag ser fram emot att lära känna dem i landslaget, säger Jogi Löw till det tyska fotbollförbundets hemsida.

Bastian Schweinsteiger, Miroslav Klose, Kevin Grosskreutz och Lukas Podolski är alla tillbaka i landslagstruppen efter skador.

Onsdagens match mellan Tyskland och Chile spelas i Stuttgart.

Sportbladets Bundesligabloggare Johan Arneng och Christopher Kviborg utsåg nyligen 20-årige Matthias Ginter till en av ligans mest spännande spelare. Läs inlägget här!

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.